Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile și a fost chiar cântărețul cel care a sunat la serviciul de urgențe.
Artistul a suferit „o intervenție chirurgicală” și se află sub supravegherea medicilor.
Va urma, cel mai probabil, o perioadă de recuperare, fapt care va compromite turneul de promovare a cărții sale autobiografice „L’envers du ciel bleu”, ce va fi lansată în librării pe 24 septembrie.
În acest volum, Enrico Macias evocă, printre altele, dramele copilăriei sale și plecarea din Algeria, pe când se numea încă Gaston Ghrenassia, eforturile de a cuceri Franța și suferința provocată de patria pierdută a strămoșilor săi.
În 2012, Macias, celebru pentru piese precum „La Femme de Mon Ami” și „Zingarella”, sărbătorea 50 de ani de carieră printr-o serie de concerte care a inclus și un spectacol la București.
În cariera sa, Enrico Macias a încântat și bucurat milioane de oameni. Melodiile de pe albumele sale au depășit bariera timpului, iar fanii de orice vârstă i-au cumpărat și ascultat discurile.
Enrico Macias s-a născut într-o familie de evrei muzicieni, pe 11 decembrie 1938, în orașul Constantine din Algeria franceză, unde a trăit până în 1961, când, în timpul Războiului de Independență, tatăl său a fost asasinat. Și-a început cariera ca profesor, dar nu a abandonat niciodată pasiunea sa descoperită în copilărie: chitara. S-a mutat la Paris, unde a început să se contureze cariera sa muzicală.
Primul său album, „Adieu mon pays”, îl înregistrează în 1962, iar apariția sa în același an la televiziunea franceză îl transformă într-un star. Se bucură de un imens succes în multe din țările europene, iar, în 1968, își face debutul în SUA, unde spectacolul său din celebra sală Carnegie Hall de la New York a fost sold out.
Macias își cântă muzica în mai multe limbi – franceză, greacă, italiană, turcă, spaniolă, engleză, ebraică -, dar și în multe dialecte. Încercarea sa de a concerta în Algeria în 2000 a stârnit multe controverse. După anularea acestui turneu, Enrico Macias a scris o carte, „Mon Algerie”, promovată ca „un adevărat cântec de dragoste dintre un bărbat și pământul său natal”.
Din dorința de a-și revedea țara natală, Enrico Macias a încercat în 2007 să îl însoțească pe președintele francez Nicolas Sarkozy într-o vizită oficială în Algeria, dar s-a lovit din nou de opunerea vehementă a multor organizații, dar și a prim ministrului algerian, din cauza suportului acordat de artist Israelului.