„Securitatea piloților coaliției este extrem de importantă pentru noi. Nu trebuie să apară erori de calcul sau de judecată” când cele două forțe evoluează în apropiere, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, într-un briefing de presă.
„Nu vrem să se întâmple vreun accident”, a insistat el, potrivit Agerpres.
Avioanele coaliției contra grupării Statul Islamic (SI), condusă de Statele Unite, efectuează zilnic misiuni de bombardament în Siria de peste un an.
Recent, Rusia a stabilit un cap de pod militar în vestul Siriei, bastion al regimului condus de președintele Bashar Al-Assad, și nu a exclus să efectueze la rândul său lovituri contra SI.
Potrivit americanilor, rușii dispun în prezent de 34 de avioane, de vânătoare sau bombardiere, la o bază militară pe care au instalat-o de curând în provincia Latakia.
Washingtonul a decis suspendarea oricăror relații de la militar la militar cu rușii după criza ucraineană și anexarea Crimeii.
Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a decis însă reluarea legăturilor în problema Siriei.
În urmă cu aproape două săptămâni, pentru prima dată el a discutat telefonic direct cu omologul său rus, Serghei Șoigu, mai scrie AFP.