„Angajații ‘Alphabet’ și ai filialelor sale ar trebui să facă ceea ce este drept, să respecte legea, să acționeze cu onestitate și să se trateze reciproc cu respect”, spune noul cod de conduită în vigoare de vineri.
De asemenea, ‘Alphabet’ a eliminat pasajele despre alcoolul la birou și cele care interziceau implicit pisicile la sediu.
Curând după crearea sa la sfârșitul anului 1998, Google a susținut că s-ar putea face bani „fără a-ți vinde sufletul diavolului”.
Compania a înscris deviza ‘Don’t be evil’ în dosarul să de intrare pe Bursă în 2004, dar această strategie de comunicare a fost subminată de tacticile sale de optimizare a costurilor și de evaziune fiscală, comentează AFP.
Pe domeniul financiar, titlurile ‘Alphabet’ (care includ proiecte dezvoltate de Google în afara activității sale de bază) au început să fie tranzacționate luni, 5 octombrie, pe Wall Street sub simbolul GOOG. Acțiunile au terminat în creștere cu 2,32%.
Acțiunile fostului Google (care și-a reorientat activitățile sale de bază: cercetare, publicitate, cartografiere, video cu YouTube și telefonie mobilă cu Android) au încheiat sesiunea de tranzacționare cu un câștig de 2,24%.
Google a anunțat în luna august o restructurare pentru a da pe Wall Street un angajament de mai mare transparență financiară, dar și de mai mare flexibilitate pentru fondatorii gigantului de internet din SUA de a-și continua pe termen lung programul lor ambițios, scrie Agerpres.
Google devine o filială 100% a companiei ‘Alphabet’ care este condusă de co-fondatorii Larry Page și Sergey Brin. Sindar Pichai, responsabilul cu producția, a devenit șeful „vechiului” Google.
În timp ce Google este cunoscut mai ales ca jucător dominant în căutarea on-line, multe dintre proiectele sale nebunești lansate în ultimii ani au avut o legătură îndepărtată cu activitatea sa principală.
Grupul a fost interesat de drone, de obiectele legate de locuință (Nest), a făcut teste de relee de internet pe baloane de înaltă altitudine (proiectul Loon), a dezvoltat în unele orașe din SUA o rețea de fibre de mare viteză (Fiber) sau a pus bazele unor companii care să reflecteze la consecințele îmbătrânirii (Calico), amintește AFP.