Liviu Radu, născut pe 20 noiembrie 1948, la București, a fost considerat unul dintre cei mai importanți autori de science-fiction și fantasy din România perioadei de după 1990. A scris peste 10 romane și aproape tot atâtea volume de proză scurtă, potrivit unui anunț publicat pe blogul editurii Nemira.
A debutat în 1993 în revista Quasar cu povestirea „Fața nevăzută a planetei Marte”, iar în decursul timpului a colaborat cu numeroase publicații și periodice de gen: Jurnalul SF, CPSF, ArtPanorama, Lumi virtuale, ProScris, Nautilus, Almanahul Anticipația.
În anul 1991 a debutat cu romanul „Trip-Tic”. A semnat, de asemenea, romane ca „Opțiunea” (2004), „Spaime” (2004), „Waldemar” (2007), „Modificatorii” (2010) și „Vânzoleli nocturne” (2012) și volume de proză scurtă, cele mai recente fiind „Povestiri fantastice” (2008) și „Singur pe Ormuza” (2011).
A fost distins cu premiul Vladimir Colin în anul 2000, Marele premiu Seniorii Imaginației (Editura Eagle/SRSFF – 2011), premiul special FanSF (2013). La fel de importantă a fost și activitatea sa de traducător, printre autorii pe care i-a popularizat numărându-se nume sonore precum Isaac Asimov și Neil Gaiman.
„Din păcate însă, începând cu acest weekend nu vom mai putea vorbi despre Liviu Radu, cel căruia îi aparține impresionantul curriculum vitae mai sus menționat, decât la timpul trecut. Autorul care și-a pus amprenta asupra science-fiction-ului românesc s-a stins din viață în acest weekend după o lungă suferință, lăsând comunitatea iubitorilor de literatură de anticipație fără unul dintre cei mai importanți membri ai săi. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se spune în anunțul publicat pe blogul editurii Nemira.
Liviu Radu va fi înmormântat marți, potrivit apropiaților acestuia.