Prima pagină » Magazin » Ce spune Marian Munteanu despre gafa prezentatoarei care l-a întrebat dacă „a fost în Piața Universității” în timpul mineriadei

Ce spune Marian Munteanu despre gafa prezentatoarei care l-a întrebat dacă „a fost în Piața Universității” în timpul mineriadei

Ce spune Marian Munteanu despre gafa prezentatoarei care l-a întrebat dacă „a fost în Piața Universității
Marian Munteanu a oferit prima reacție după ce prezentatoarea Digi 24 Oana Zamfir - care nu a știut că el a fost bătut cu bestialitate la Mineriadă și l-a întrebat dacă a fost atunci în Piața Universității - a fost retrasă de pe "sticlă".

„Am crezut că este o greșeală de exprimare. Știam că ei vorbesc în cască. Am invitat-o practic să reformuleze. Știți cum e? Ce puteam să răspund la o astfel de întrebare? (n.r. Marian Munteanu a răspuns că ‘a fost și el acolo’). Se întâmplă. Toți greșim în viață. Nu este mare lucru (…) Sunt convins că mulți au atacat-o pe Oana Zamfir poate pentru că nu le plăcea postul TV, poate că era o chestiune de concurență între ei. Eu le-am spus tuturor: măi fraților, lăsați dușmăniile. Să mai lăsăm răul și să facem și bine pentru că prea mult rău este (…) Eu am predat la Universitate vreo 12 ani. Am avut mulți studenți și credeți-mă, cei mai mulți vorbeau despre Piața Universității, dar ei nu știau că eu sunt acolo profesorul lor. Nu făceau legătura pentru că nu aveau de unde să afle. Nici nu se documentau pentru că dacă nu ești preocupat de un asemenea fenomen, nu ai timp să stai să studiezi și să cercetezi. Oamenii auzeau ce li se spunea pe la televizor. Sigur că după ce aflau, unii dintre ei începeau să se lămurească”, a declarat Marian Munteanu, citat de reportervirtual.ro.

Marian Munteanu a fost inițiatorul și coordonatorul demonstrației studentești din Piața Universității, căreia i-a imprimat un caracter pașnic, non-violent. Receptat de către puterea politică din acea vreme ca o posibilă amenintare datorită popularitățiii si simpatiei câștigate în timpul demonstrației „Piata Universitătii”, a fost arestat în zorii zilei de 13 iunie 1990, eliberat după-amiază și apoi sechestrat si bătut cu brutalitate în dimineata de 14 iunie 1990 în sediul Universității de către minerii coordonați de forțele de ordine și reprezentanții conducerii statului. A fost transportat în stare gravă la spital, fiind în moarte clinică.  După numai 4 zile a fost din nou arestat abuziv si deținut politic la penitenciarul Jilava. A fost eliberat după două luni de detentie, în urma presiunilor naționale și internaționale.