Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu, în cadrul căruia au demonstrat că Snapchat e o platformă excelentă pentru interacțiuni satisfăcătoare. Deși pentru mulți e o aplicație socială creată pentru sexting și pentru a oferi tinerilor un spațiu de distribuire temporară a pozelor cu conținut sexual, e folosită mai mult pentru a comunica și interacționa cu persoanele apropiate.
Studiul, publicat în jurnalul „Information, Communication & Society”, este unul dintre primele cercetări publicate cu privire la Snapchat. Acesta a fost efectuat pe 154 de studenți posesori de smartphone. De asemenea, este unul dintre primele studii care analizează modul în care rețelele sociale ne afectează dispoziția. Starea de bine a participanților a fost apreciată în funcție de răspunsul lor la diverse mesaje, trimise pe parcursul zilei. Întrebările erau de tipul „Cât de bine te simți acum?” sau „Cât de plăcută sau neplăcută a fost ultima interacțiune?”, scrie Playtech.ro.
Răspunsurile au fost analizate și au determinat că utilizatorii sunt mai fericiți și mai pozitivi când folosesc Snapchat, în raport cu Facebook.
Prin urmare, dacă Facebook poate genera probleme mentale și tendințe depresive, Snapchat face opusul și poate că nu ar fi rău să ne orientăm mai mult către el. O concluzie interesantă a studiului e că participanții consideră că o conversație pe Snapchat este similară cu o conversație față în față, potrivit mlive.com.