Șeful băncii centrale a fost întrebat la ce efecte se așteaptă în perioada următoare, până la formarea unui nou guvern, având în vedere că Legea bugetului pe 2016 este suspendată, iar cea a salarizării bugetare nu este finalizată.
„Cred că vor depinde (efectele – n.r.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern și deciziile pe care le va lua noul guvern. Ceea ce pot să vă spun este că, în prezent, situația macroeconomică, pe care noi o monitorizăm și de care răspundem că este stabilă, în general poziția economică a țării este bună și că, inclusiv prin deciziile de astăzi, dar și prin prudența pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat acel câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații mai dificile”, a afirmat Isărescu la briefingul susținut după ședința Consiliului de Administrație al BNR pe teme de politică monetară.
Totodată, având în vedere că se vorbește tot mai mult de un guvern condus de un tehnocrat, cel puțin pe o perioadă de un an, Isărescu a fost întrebat dacă acesta poate proveni din rândurile BNR.
„Avem rezerve de cadre aici, deci da”, a răspuns guvernatorul.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că își depune mandatul și că speră că demisia guvernului său satisface cerințele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluții raționale. Ponta consideră că supărarea cetățenilor nu trebuie să degenereze în violență stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluție.
Peste 25.000 de persoane au manifestat, marți seară, în Capitală, pentru a-și exprima revolta în legătură cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din București și pentru a cere demisia celor responsabili. În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alți aproximativ 200 au fost răniți.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că îl numește premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apărării, Mircea Dușa.