„Este o chestiune conjuncturală, nu ține nici de capacitatea echipei, nici de capacitatea premierului, ci de faptul că atunci când se schimbă Guvernul prin crize politice și prin scandaluri politice nu există timpul necesar pentru a construi largi proiecte care durează luni de zile”, a răspuns Vasile Dâncu, întrebat ce părere are despre „bâlbâiala” Guvernului Cioloș care și-a retras deja doi miniștrii și își modifică de la o zi la alta programul de guvernare.
Vasile Dâncu a explicat că noul Cabinet a avut la dispoziție foarte puțin timp. „Noi am avut la dispoziție foarte puțin timp și am mers pe un alt mecanism, preimerul desemnat a mers pe ideea de a prelua câteva priorități importante pe care le are România acum, pe care sunt singurele pe care ni le asumăm”, a spus Dâncu.
Dâncu a mai spus că, în termen de o lună, miniștrii vor reveni în Parlament proiectele pe care le propun și le vor supune dezbaterii.
Cât privește retragerea ministrului desemnat pentru Justiție, Cristina Guseth, Vasile Dâncu a apreciat că premierul tehnocrat nu are în spate structuri politice, are doar propria sa expertiză și nu poate să anticipeze prestația unor oameni competenți în anumite comisii.
„Un premier desemnat care este tehnocrat nu are în spate propuneri politice (…) Există posibilitatea să apară lacune documentare, nu are la dispoziție un specialist de la Bruxelles, până la ultimul detaliu, nu poate să anticipeze prestația unor oameni competenți în anumite comisii”, a susținut Dâncu.
Vasile Dâncu a conchis că „bâlbâiala” Guvernului a ținut doar de conjunctură și nu de forța și expertiza noului cabinet.
„Vă asigur că sunt defecțiuni care țin numai de conjunctură, nu țin de forță, de expertiză și de ceea ce putem numi consistența unui Guvern. Sper să demonstrăm altceva chiar dacă începutul poate să nu fie întotdeauna cel mai fericit”, a mai spus Dâncu.