SRI a publicat, pe pagina sa de Facebook, un anunț în care spune că o analiză a specialiștilor din domeniul cyber, prezentată la workshop-ul CJS Mobile Security, arată că terminalele mobile vizate de amenințările informatice sunt cele pe care rulează sistemul de operare Android, care sunt, de altfele, cele mai răspândite de pe piață.
„Programe informatice malițioase, precum cele de control la distanță, pot infecta dispozitivele mobile prin intermediul unor aplicații informatice instalate din magazine neoficiale”, spune SRI.
De asemenea, SRI publică mai multe sfaturi referitoare la cum se pot proteja românii atunci când folosesc Internetul, între care folosirea programelor cu licență și evitarea celor tip sharing, utilizarea pentru navigare a unui browser ce beneficiază de actualizări și a unei soluții antivirus actualizate zilnic. De asemenea, utilizatorii de Internet trebuie să seteze sistemul de operare astfel încât acesta să afișeze extensiile fișierelor, pentru a observa adevărata lor extensie.
„Prima regulă a navigatului pe Internet este să rămâi cât mai anonim posibil. Aceasta înseamnă să nu faci publice informațiile personale (numele complet, adresa, numărul de telefon, CNP-ul, parole, nume ale membrilor de familie, numere de cărți de credit). Majoritatea oamenilor și companiilor credibile nu îți vor cere să le comunici astfel de date pe Internet. Gândește-te cu atenție înainte de a-ți crea o adresă de e-mail sau un nume de utilizator. Experții web recomandă folosirea unei combinații de litere și cifre și să nu incluzi detalii care să permită identificarea sexului. Atunci când te alături comunităților online, precum Facebook, Twitter, trebuie să fii cât se poate de discret. Datele personale și pozele postate în mediul virtual s-ar putea să fie folosite împotriva ta. Oricine îți poate vizualiza profilul de pe rețelele de socializare online, pentru a culege informații pe care le-ar putea folosi ulterior spre a-ți provoca diverse neplăceri”, sunt alte sfaturi publicate pe pagina de Facebook a SRI.