Mai exact, ochiul trebuie cucerit de un espresso acoperit de un strat gros de cremă ciocolatie, în timp ce nasul se lasă îmbătat de arome puternice de nuci cu note de cafea proaspăt măcinată pentru o licoare intensă. Pentru o cafea lejeră mirosul trebuie să fie mai degrabă fructat. Când vine vorba de gust însă, perÂfecțiunea capătă noi valențe. Nu sunt permise erori de nicio natură, notele de cenușă sau de arsură nu își pot găsi locul în rețeta cafelei. „Se analizează complexitatea băuturii, temperatura la care aceasta este servită și gustul ce rămâne după, ca o amintire.”
Și modul de servire poate face diferența în ceea ce se poate numi, fără exagerare, experiența savurării cafelei. Un espresso, spre exemplu, este servit în mod ideal într-o ceașcă de porțelan, de maximum 60 ml, cu un diametru redus. „Prezența unei lingurițe alături este necesară pentru că aromele pot fi descoperite doar după ce cafeaua este amestecată. Mai mult, un pahar cu apă ar trebui să însoțească acest tablou, consumatorul urmând să își pregătească papilele gustative înainte de degustare.”Zahărul și laptele pot fi și ele incluse în tablou, la fel și o tabletă de ciocolată sau un biscuit. Acestea din urmă sunt însă detalii, finețuri.