Prima pagină » Știri » Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara

Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara

Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara
Anunțul Primăriei București după închiderea Teatrului Nottara

Primăria Capitalei precizează, într-un comunicat de presă transmis, marți, că imobilul în care își desfășura activitatea Teatrul Nottara a fost expertizat tehnic, din bani publici, în anul 1996 și în anul 1997 și încadrat în clasa I de risc seismic, adică pericol public.

Potrivit Primăriei Capitalei, ca urmare a notificărilor din anii 2002 și 2006 transmise asociațiilor de proprietari din bulevardul Magheru nr.2 și str. Jules Michelet nr.2-6, imobile care adăpostesc la parterul lor spațiile aferente Teatrului Nottara, numai proprietarii din str. Jules Michelet au depus documentele legale.

Primăria susține că asociația de proprietari din bulevardul Magheru, prin reprezentanții săi, a refuzat în mod categoric și repetat consolidarea, invocând dezacordul cu privire la prevederile OG nr. 20/1994, precum și încălcarea dreptului de proprietate.

„În anul 2008 am solicitat lista proprietarilor la Direcția de taxe și impozite locale sector 1 și astfel au fost transmise notificări fiecărui proprietar în parte. Nici până în prezent aceștia nu au prezentat niciun document. Facem mențiunea că, în conformitate cu OG 20/1994, cu modificările și completările ulterioare, Municipalitatea nu poate proceda la consolidarea unui imobil decât dacă toți proprietarii își exprimă acordul în acest sens”, susțin reprezentanții Primăriei Capitalei.

Aceștia mai spun că Municipalitatea pune la dispoziția locatarilor imobilelor care urmează să fie consolidate locuințe de necesitate situate în Piața Națiunilor Unite și „analizează în acest moment posibilitatea ca activitatea Teatrului Nottara să fie reluată în cel mai scurt timp posibil”.

„În acest sens, se încearcă identificarea unor spații adecvate astfel încât spectacolele Teatrului Nottara să se poată desfășura în condiții de siguranță, iar publicul bucureștean să se bucure de actul cultural la cele mai înalte standarde de calitate”, adaugă reprezentanții Primăriei Capitalei.

Teatrul Nottara din București și-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către președintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfășurării de activități în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, a precizat pentru MEDIAFAX că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu își piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole și în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituției teatrale.

Teatrul Nottara funcționează ca o instituție de spectacole de repertoriu (conform Ordonanței Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituțiile și companiile de spectacole și concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componența sa 35 de actori angajați, doi regizori, un scenograf și cu o echipă tehnică și administrativă de 85 de membri.

Citește și