Aproximativ 100 de persoane se află, la această oră, în Piața Universității, după ce au mers, în marș, către clubul Colectiv. La revenirea în Piața Universității, un grup de protestatari, care se afla în centrul intersecției, a încercat să forțeze cordonul de jandarmi, provocând o busculadă. Aceștia s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, unul dintre protestatari fiind lovit și căzând la pământ. După câteva minute, acesta s-a ridicat și a revenit în grupul de protestatari.
Ulterior, grupul de manifestanți violenți a încercat, pentru a doua oară, să forțeze cordonul de jandarmi din zona Fântânii, din Piața Universității, forțele de ordine imobilizându-l pe unul dintre aceștia. În urma încăierării, cei doi jandarmi și protestatarul au căzut la pământ, însă fără a fi răniți.
Manifestații scandează „Fără violență!” și „Voi aveți bastoane, noi mâinile goale!”. După aceste două incidente, un grup de protestatari a blocat un sens al bulevardului Magheru, întânzindu-se pe jos, în stradă.
Cei aproximativ 100 de protestatari au venit, în marș, de pe strada pe care se afla clubul Colectiv, după ce, în jurul orei 18.00, un grup de aproximativ 200 de persoane se strânsese în Piața Universității. Aceștia plecaseră, în jurul orei 19.30, către clubul Colectiv, însă nu au ajuns până în fața incintei, oprindu-se pe strada pe care se afla clubul, apoi s-au întors în Piața Universității.
Manifestanții scandau „Solidaritate”, „Colectiv”, „Haideți cu noi!”, „Unitate națională”, „Și voi sunteți români” și „Păcat, păcat, de sângele vărsat”. Aceștia aveau și bannere pe care erau inscripționate mesaje precum „Manifest anticorupție”, „Jos mafia parlamentară!”, „Azi e ziua noastră, voi plecați acasă!” și „Ați trezit poporul adormit!”.
Marșul a pornit inițial ca o amplă mișcare de protest, anunțată pe rețelele de socializare la scurt timp după tragedia din Colectiv. Peste 11.000 de persoane au anunțat, pe Facebook, că vor participa la acest protest, în 1 Decembrie.
Luni, 30 noiembrie, s-a împlinit o lună de la incendiul din clubul Colectiv, al cărui bilanț este de 60 de morți și sute de răniți. Printre victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului se numără artiști, jurnaliști, elevi olimpici și studenți străini. Luni, zeci de persoane, printre care mulți copii, au depus flori, lumânări și s-au rugat la locul în care a avut loc incendiul din clubul Colectiv în urmă cu o lună. După tragedie, clubul Colectiv, din incinta fostei fabrici Pionierul, a devenit loc de pelerinaj, unde mii de oameni au depus lumânări și flori. Printre ei au fost președintele Klaus Iohannis, reprezentanții Casei Regale, președintele Poloniei, ambasadorul Franței și arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.