Mattias Ribbing, un maestru al memoriei, oferă câteva sfaturi numai bune de urmat despre cum ne putem îmbunătăți memoria. Sfatul acestuia este să nu încercăm să învățăm totul deodată, ci să începem cu un subiect despre care vrem să învățăm mai mult . Cel mai simplu mod, spune el, este să folosim tehnica imaginii. Această tehnică presupune asocierea unui nume cu o imagine. Creierul va crea o legătură între acel nume și imaginea cu care a fost asociată.
Același truc poate fi folosit și când citim o carte, imaginându-ne ce citim în timp ce parcurgem rândurile. Vizualizând, memorând rândurile și derulându-le, ne antrenăm mintea să lucreze pentru a avea o memorie mai bună, scrie Yahoo Health.
Alimentația potrivită este, de asemenea, un factor foarte important. Alimentele precum cele bogate în omega 3 sunt extrem de benefice pentru funcțiile cognitive. Între alimentele excelente pentru îmbunătățirea capacității de memorare amintim: ciocolata neagră, nucile și semințele, legumele, fructele de pădure, avocado, somonul sau alte tipuri de pește gras, cerealele crucifere, precum conopida, broccoli sau varza.