6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur

6 lucruri care te costă mai mult dacă le faci singur
Nu se mai impune carantină pentru cei care vin dintr-o țară europeană în România
Publicat: 30/12/2015, 08:44
  1. Reparatul propriei mașini

Ceea ce poți face mașinii tale depinde în totalitate de fondul tău de cunoștințe auto și de abilitățile de a te descurca în acest domeniu. „O persoană poate cu succes să se ocupe de schimbarea uleiului la propria mașină pe marginea unei șosele, în vreme ce alta poate încurca cutia de filtrare și, astfel, ucide motorul”, explică Erica Jacobs, tehnician la Autocraftsmen în Montpelier. „Regula de bază e ca atunci când nu ești 100% sigur de ceea ce faci, mai bine cere ajutorul unui specialist”, a mai spus ea. Chiar dacă ești foarte proceput la mașini, sunt unele lucruri pe care doar un specialist cu experiență le poate rezolva, declară Greg Gunte, tehnician auto în programul Ford Accelerated Credential Training desfășurat de Universal Technical Institute din Exton. Lasă experții să testeze și să înlocuiască bateria mașinii, să verifice frânele sau să inspecteze suspensiile. Totodată, de când mașinile au fost computerizate, sistemul lor de funcționare este unul mult mai complex.

  1. Vânzarea sau închirierea casei tale

Luând în considerare că agenții imobiliari percep comisioane de pe urma fiecărui apartament vândut, poate fi tentant să cauți un cumpărător de unul singur. Dar sunt șanse ca în felul acesta, portofelul dumneavoastră să sufere o pierdere. Cel mai mare dezavantaj în a nu apela la un agent imobiliar ține de lipsa unei perspective asupra pieței, spune Jonathan Macias, un agent imobiliar cu sediul în El Segundo. Dacă nu apelați la un agent imobiliar, veți avea mai puțini oameni care vă vor vedea proprietatea pe care doriți să o vindeți, iar asta se traduce într-un preț de vânzare mai mic pe care trebuie să-l stabiliți din cauza lipsei concurenței. Un alt aspect ține de procesul de negociere „Un broker experimentat va fi mult mai abil în a desfășura procesul de negociere raportat la indicatorii pe care îi propune piața”, mai spune Macias.

  1. Să plătești singur taxele

„Dacă un plătitor de taxe are de plătit o taxă simplă ca urmare a unui contract de colaborare, atunci să te duci singur să-ți plătești taxa, poate fi cel mai deștept lucru de făcut”, spune Gabe Lumby , contabil din Springield. Dar „cum viața devine mai complexă, să închiriezi o proprietate, să începi o mică afacere sau să ai activitate de antreprenor, să investești, etc, nu este o idee tocmai potrivită să te ocupi singur de procesul ce ține de taxe și impozite, ar fi indicat să angajezi un contabil.”, mai zice el. Un aspect important ține de faptul că legile legate de taxe se schimbă în fiecare an: „În 1995, existau aproximativ 14 dispoziții de penalizare în lege”, spune Ted Kleinman, contabil în serviciul de taxe al SUA. „În prezent numărul penalizărilor s-a mărit de 10 ori, generând confuzie printre plătitorii de taxe”, spune Reid.

  1. Să-ți faci cumpărăturile de unul singur

Zilele acestea poți beneficia de servicii de unde te așteptai mai puțin. Pentru câțiva bănuți, companii precum Google Express îți poate transporta bunurile la locuință, companii precum Instacart îți pot aduce alimentele acasă, Munchery îți poate trimite meniuri de mâncare gata preparate de un bucătar din cartierul tău, iar Washio poate să ridice rufele de la spălătorie în locul tău și să ți le aducă acasă. Totul ține de cât de mult valorează timpul tău pentru tine.

  1. „Să faci pe bona” și să stai să ai grijă de copii

Poate fi mai eficient pentru timpul și pentru energia ta să închiriezi o bonă care să aibă grijă de copiii tăi. Beneficiile pot avea consecințe asupra activității tale la muncă și, astfel, poți fi mai productiv și dobândi un salariu mai mare. Deci dacă plătești o bonă cu o sumă modică, pierderea poate fi acoperită de un venit mai mare la care poți ajunge datorită energiei și concentrării dobândite. Conform unui sondaj făcut în SUA, femeile care decid să petreacă timp acasă având grijă de copii, pierd 37% din capacitatea lor lucrativă.

  1. Să faci modificări la propria locuință

Deși poate părea la îndemână să te ocupi să îți amenajezi locuința de unul singur, improvizațiile și modificările făcute unui apartament, oricât de tentante ar fi, se pot întoarce împotriva ta.

Una dintre problemele care au ieșit la iveală în cazul imporvizațiilor care s-au soldat cu efecte negative a venit din ignorarea planului apartamentului. În unele cazuri, neglijarea circuitelor electrice și a instalației de gaze, poate duce la tragedii, spune Mary Ann Moran, designer de băi la The Kitchen Coach din New Haven. Zonele unde sunt plasate instalațiile sanitare sunt alre locuri delicate ce pot aduce complicații în momentul când proprietarul locuinței se decide să facă modificări de unul singur.

Acum câțiva ani, David Ratliff, patron și CEO la Midway Plumbing din Texas, a spus că a avut un client care a încercat să își instaleze de unul singur un încălzitor de apă iar acestuia i-a cedat robinetul de golire, fapt ce a dus la inundarea garajului său și la pagube colaterale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza unui protest mascat la TAROM: 10 curse au...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Doi deţinuţi au dat BAC-ul din spatele gratiilor, în Baia Mare. Unul dintre ei a...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Tarom a anulat mai multe curse „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”....
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cum învingeau oamenii căldura înainte de aerul condiționat? Foloseau ventilatoare de mână, mergeau la film...
×