Becali susține că o carte devine lucrare științifică prin ștampila pusă de editură și că nimeni nu poate anula lunile scăzute din pedeapsa unui deținut care a scris cărți.
„Nu poate nici CSM, nici ministrul Justiției (să schimbe această situație – n.r.) pentru că e lege. Poate propune Parlamentului schimbarea legii. Dacă este în lege că primești 30 de zile pentru o carte, nimeni nu poate schimba. Câștigul nu poate fi revocat, scrie în lege. Ea devine științifică prin ștampila editurii (…) Eu am făcut cinci cărți, s-au vândut toate ca pâinea caldă. Dacă am făcut eu pușcărie cu cinci luni mai puțin, cui i-am făcut eu rău? A facut Borcea trei cărți, care e problema? De ce atâta dușmănie și răutate, că face un deținut în loc de cinci ani, patru ani și nouă luni. Dacă făceam eu încă cinci luni de pușcărie, cu ce îl încălzea pe procuror, pe CSM?„, a susținut Becali la B1 TV.
„Se dă o declarație pe propria răspundere, că nu plagiezi. Dacă e plagiat, nu se poate revoca hotărârea. Se poate întâmpla să fii cercetat penal pentru declarație mincinoasă și poți să fii condamnat penal pentru declarație mincinoasă, dar câștigul de o lună nu poate fi revocat (…) Directorii de pușcării nu cunosc legea, pentru că ei nu vor să o aplice. Eu v-am spus conform legii, cum acești oameni și eu, ne-am făcut un mic avantaj și am speculat legea. (…) Cred și eu că nimeni nu poate scrie 10 cărți așa, de unul singur. Dacă ești ajutat și dacă legea permite să fii ajutat de îndrumător, de ce să nu fii ajutat ca să scapi de pedeapsă mai repede? Eu pot să fac o carte cu un profesor universitar, el o scrie, eu, fără să scriu nimic, sunt coautor și îmi dă legea 30 de zile pentru că sunt coautor. Eu nu am darul scrisului și îl chem pe coordonator la pușcărie și îi povestesc. El scrie cartea și eu câștig zilele. Până schimbă Parlamentul legea, mi-am luat eu câștig cinci zile„, a adăugat Becali.