Ceaiul de ghimbir poate fi aliatul tău în lupta cu bronșita. Se consumă cu miere și suc de lămâie. De asemenea, dacă ai luat câteva kilograme în perioada sărbătorilor, te poate ajuta să le topești.
Ceaiul de busuioc ajută organismul să învingă boala. Se recomandă atât în timpul răcelilor, cât și în crizele de ulcer. Are efect antiinflamator, scade febra și calmează durerea de gât.
Ceaiul de mușețel te scapă de insomnie, dar face minuni și în tratarea unei răceli rebele. În plus, poate fi folosit cu succes și în cosmetică, pentru că stopează acneea și iritațiile feței.
Ceaiul de tei scade febra și vindecă afecțiunile gâtului. Pe lângă asta, poate acționa ca un sedativ, te face să te relaxezi și să ai un somn odihnitor noaptea. Florile de tei combat tensiunea arterială și unele migrene, dar dețin un rol esențial și în lupta cu celulita.
Ceaiul de soc elimină toxinele din organism, dar te poate fi util și dacă te simți răpus de o răceală de sezon. Ba mai mult, poate vindeca și sinuzita.
Ceaiul de cimbru face minuni pentru sistemul respirator. El tratează astmul, bronșita și stimulează sistemul nervos. Dacă îl consumi frecvent, stările de melancolie devin istorie.
Ceaiul de coji din ceapă poate fi socotit un adevărat elixir minune. Faimoasa băutură, care se obține din două cepe ce se fierb cu tot cu coajă în 1, 5 litri de apă, alungă răceala și durerile de cap, previne infarctul, tromboza și accidentul vascular. ( Simona Tudorache)