În prezent, Marler este implicat într-un proces împotriva companiei Chipotle, responsabilă de infectarea cu E.coli a mai multor consumatori.
Cele șase alimente pe care acesta, expert în intoxicații alimentare, nu le consumă niciodată sunt următoarele:
Scoicile sau alte fructe de mare crude
Potrivit lui Marler, scoicile pot fi periculoase pentru că absorb tot ce este în apa în care trăiesc. Pe măsură ce apele planetei devin tot mai poluate, sunt tot mai mari șansele ca tot ceea ce trăiește în ele să devină din ce în ce mai toxic.
Fructele și legumele „prespălate”
Marler consideră că șansele ca alimentele să fie contaminate cresc pe măsură ce trec prin mai multe mâini. Cu cât un aliment este manipulat de mai multe persoane și în mai multe locuri, cu atât șasele de a fi contaminat cresc.
Germenii cruzi
Inclusiv germenii de grâu, germenii de lucernă, fasolea mung, trifoiul și chiar ridichiile – toate pot fi contaminate cu E.coli sau chiar salmonella, avertizează expertul.
Carnea crudă sau „în sânge”
Temperatura din interiorul cărnii trebuie să ajungă la peste 73-75 de grade Celsius pentru a ucide patogeni precum E.coli, salmonella și alții. Carnea crudă sau „în sânge” este total nerecomandată.
Ouăle crude sau gătite insuficient
Este bine cunoscut faptul că ouăle crude pot răspândi salmonella, scrie The Independent.
Laptele nepasteurizat și sucurile de fructe ambalate
Laptele nepasteurizat, cunoscut și sub denumirile de lapte nefiert sau lapte crud, poate fi contaminat cu diferite bacterii, virusuri și paraziți, mai avertizează Bill Marler.