Alertă medicală în Argeș: alți 13 copii au ajuns la spital în stare gravă

Alertă medicală în Argeș: alți 13 copii au ajuns la spital în stare gravă
Publicat: 11/02/2016, 16:29
Actualizat: 30/01/2018, 17:48

UPDATE 16:05Echipa Ministerului Sănătății care s-a deplasat astăzi în județul Argeș va lua probe atât din spitalul județean, cât și din casele copiilor. Rezultatele investigațiilor de laborator vor fi făcute publice în 3-7 zile, după cum a declarat, într-o conferință de presă, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu. De asemenea, acesta a spus că în acest caz nu se poate vorbi despre un focar, întrucât copiii provin din localități diferite. În ceea ce privește cauza infecțiilor, oficialii din Ministerul Sănătății nu au încă date, fiecare copil prezentând simptome diferite.

Cazurile grave de îmbolnăvire a bebelușilor din județul Argeș sunt în creștere. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, citat de ziarulargesenilor.ro, în cursul nopții trecute alți 13 copii au ajuns la spital în stare gravă: 12 dintre ei au fost preluați în urma apelurilor la 112, iar unul a fost prezentat direct la spital. În patru cazuri a fost identificată infecția cu rotavirus, iar în alte patru boală diareică acută.

Situația copiilor internați în cursul nopții

1. Spitalul de Pediatrie Pitești – 5 cazuri ( în investigații)
2. Spitalul Județean Argeș, Secția Contagioase – 4 cazuri (rotavirus)
3. Spitalul Municipal Câmpulung – 4 cazuri (boală diareică acută)

În cazul celor patru copii, cu vârste între o lună și patru ani, internați la Spitalul Județean Argeș, nu se impune transferul la București. „Cele patru cazuri par să fie infecții cu rotavirus, iar starea copiilor nu este atât de gravă ca în situațiile anterioare. Deocamdată nu se impune transportul copiilor la spitalele din Capitală”, a declarat un reprezentant al Spitalului pentru MEDIAFAX.

Totodată, conducerea spitalului spune că nu se pune problema unui focar, atâta timp cât copiii provin din localități diferite și nu au consumat aceleași produse alimentare. „Apa de la rețea e investigată de Direcția de Sănătate Publică Argeș. Apa e potabilă în toate localitățile din care provin copiii bolnavi. Nu știu dacă s-au respectat normele de preparare a hranei”, au spus medicii.

Cele 13 cazuri se adaugă altora 14, care au ajuns în investigația spitalelor din București în ultimele două zile, după cum urmează:

1. Spitalul Marie Curie (Budimex) – 10 cazuri
2. Spitalul Matei Balș – 2 cazuri
3. Spitalul Medlife – 1 caz
4. Spitalul Grigore Alexandrescu – 1 caz

Medicii de la „Marie Curie” anunță că trei din copiii internați în spital sunt la Terapie Intensivă în stare foarte gravă, în timp ce alți trei nu au avut nevoie de dializă. Până acum, toate datele indică prezența bacteriei E.coli, care poate fi luată din alimente preparate necorespunzător.

„În acest moment, în spital sunt 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei nu au avut nevoie de proceduri de dializă, deci ei se află în stare mult ameliorată față de momentul sosirii. Următorii cinci dintre ei au deja dializă peritoneală, se află în prima, a doua, a treia zi de dializă. Trei dintre ei se află în terapie intensivă fie că li s-a montat un cateter, fie că urmează să li se monteze un cateter de dializă”, a declarat, joi, Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul „Marie Curie”.

Ea a afirmat că pot să apară complicații precum convulsii, pancreatite, insuficiențe cardiace sau pulmonare, ulcere.

„Pot să apară complicații, este un tip de septicemie. Prima din complicațiile pe care o știm este insuficiența renală acută. În momentul în care corectăm insuficiența și dializa se repornește și alte complicații posibile sunt de înlăturat. La început, pot să apară complicațiile neurologice, precum convulsiile. Sunt doi dintre copii care au avut convulsii. Pot să apară complicații hemoragice. În cazuri severe pot să apară ulcere, pot să apară pancreatite, insuficiențe cardiace sau pulmonare”, a explicat medicul.

Totodată, conducerea spitalului a anunțat că bebelușii nu s-au îmbolnăvit în spitale. „E exclus ca bacteria să fie luată din spital, pentru că unii dintre cei aduși la București nici nu au fost internați la Pitești”, a mai declarat dr. Mihaela Bălgrădean.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în cazul bebelușilor internați la spitalul „Marie Curie” cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic și a precizat că doar la unul din cazuri s-a confirmat, până acum, infecția cu E.coli. Este vorba despre un copil cu vârsta sub un an, transferat în stare gravă la Spitalul Marie Curie, și care a decedat pe 4 februarie, a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Reacția Claudiei Pătrășcanu după declarațiile făcute de Gabi Bădălău despre momentul în care și-ar fi...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Noi speranțe în lupta cu HIV, după ce încă un bărbat a fost vindecat de...