Instanța de la Tribunalul Dâmbovița a respins, vineri, ca nefondată contestația formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale dată de Judecătoria Găești, care a decis, în noiembrie 2015, eliberarea fostului senator Cătălin Voicu.
Comisia Penitenciarului Găești este cea care a recomandat eliberarea condiționată a fostului senator. Cătălin Voicu a scris în închisoare șase cărți în baza cărora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile.
Alte 116 zile le-a obținut la eliberare ca urmare a muncii prestate în penitenciar, iar la perioada de detenție se adaugă și peste un an în care fostul senator a stat în arest.
În fața instanței, Cătălin Voicu a vorbit, vineri, despre cărțile scrise în penitenciar, susținând că acestea au un clar caracter științific. ”Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele științifice”, a spus Cătălin Voicu.
Fostul senator a fost condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare, fiind acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic, pentru a interveni la magistrați, prin intermediul fostului judecător Florin Costiniu, pentru a obține decizii favorabile în unele dosare penale.