Cercetătorii publicației Glamour au analizat mai mult de 1000 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani și le-au chestionat în legătură cu identitățile și experiențele lor sexuale. În vreme ce 63% dintre acestea au spus că și-ar cataloga experiențele cu mai multe cuvinte decât tradiționalele „homosexual”, „heterosexual” sau „bisexual”, același procent de respondente a declarat că nu și-ar da întâlnire cu un bărbat care s-a culcat cu un alt bărbat.
Cercetarea a arătat și că 47% dintre femei au spus că au fost atrase de o altă femeie, iar dintre acestea 31% au și avut parte de exeperiențe sexuale cu o persoană de același sex. În plus, doar 3% dintre femei au fost de părere că sexul este cel mai important aspect într-o relație.
După exemplul lui Miley Cyrus, care a fost catalogată drept „pansexuală”, studiul a demonstrat că „multe dintre tinerele femei consideră că nu mai trebuie să aleagă o singură identitate sexuală”, după cum arată Ritch C. Savin-Williams, directorul laboratorului de gen și sex de la Universitatea din Cornell.
„În zilele noastre, multe persoane inventează termeni proprii”, a explicat Savin-Williams. O diferență, însă, ar putea fi remarcată la nivelul diferitelor generații. „Există o tendință în continuă creștere de a evita ‘închiderea într-o cutie’, mai ales în rândul femeilor mileniului trei”, a completat cercetătorul.
Interviurile care au venit la pachet cu studiul arată și ele modul în care se raportează femeile la sexualitate. „Nu ma uit la o femeie și mă gândesc ‘Oh, vreau să mă culc cu ea’. Dar eu cred că sexualitatea este fluidă”, a spus Niki, una dintre persoanele chestionate. Despre prima ei experiență cu o altă femeie, aceasta a declarat: „A fost amuzant, dar nu a schimbat modul în care îmi percep sexualitatea. Pur și simplu m-am gândit că acesta este un nou mod de a face sex”.
„Nu am crezut niciodată că aș fi diferită față de persoanele heterosexuale. Doar că am considerat întotdeauna că sexul era un lucru urât. Nici măcar n-am știut, de fapt, ce înseamnă cu adevărat sexul până când nu m-am culcat cu o femeie. Atunci am realizat: deci de asta fac oamenii sex!”, a spus Meghan, o altă participantă la studiu.
Rezultatele acestui studiu se aliniază percepției generale potrivit căreia femeile sunt, într-o oarecare măsură, „mai fluide” în ceea ce privește sexualitatea lor decât bărbații. Această diferență a mai fost remarcată și în trecut, atunci când psihoterapeutul Joe Kort a argumentat că, totuși, „flexibilitatea sexuală a femeilor și bărbaților sunt exprimate în moduri care nu pot fi încă surprinse în cuvinte, pe o foaie de hârtie”.
„Dacă un bărbat bifează un câmp dintr-un sondaj în care admite că a fost atras de un alt bărbat sau că a făcut sex cu un alt bărbat în ultimul an, s-ar putea ca aceste afirmații să nu însemne același lucru dacă vin din partea unei femei. Sunt foarte multe moduri de a exprima fluiditatea sexuală a bărbaților heterosexuali”, a scris Kort în 2015.