Produsele sale sunt exportate în țări precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Austria, dar a cucerit și piața de retail din România, produsele brandului Unilact ajungând și în rețeaua HoReCa, patiserii sau cofetării.
„La raft apărem doar cu brânza dar în spate avem mai multe produse. Avem o fermă medie de vaci și oi iar afacerea este una de familie și integrată, adică pleacă de la producerea propriilor furaje până la livrările în supermarket. Producem aproximativ 2 tone de brânză pe zi pe care o vindem în retail și în câteva țări din Europa, românilor care au plecat din țară dar tot le e dor de casă și consumă brânzeturi românești, după socotelile proprii cam jumătate din piața noastră este acolo. Am început să exportăm din 2010 iar în a doua jumătate a anului trecut am exportat jumătate din producția noastră de brânzeturi. Nu este ușor să îți găsești parteneri în țări îndepărtate”, a declarat Mariu Bîcu la un eveniment pe teme agricole.
Marius Bîcu a preluat din 2002 afacerea cu lactate începută de tatăl său în localitatea Unirea, județul Alba, și a ajuns după un deceniu să mențină și chiar să crească profitabilitatea acesteia.
„Anul 2015 a fost unul extrem de bun, mai ales a doua jumătate, a scăzut TVA-ul și am simțit din plin acest lucru la vânzări. Suntem pe o pantă de creștere, suntem mulțumiți că am reușit să ne creștem cifra de afaceri cu 20 la sută iar ca profit am rămas ca cel din 2014. Am avut senzația destul de neplăcută că am muncit degeaba dar analizând economic ne-am dat seama că nu am pus la calcul și subvențiile pe care, evident nici noi nu le-am primit. Atunci am zis că nu e așa de rău deși întârzierea ne-a afectat într-adevăr cash-flow-ul dar profitabilitatea nu”, a declarat fermierul.
El a explicat că secretul succesului este o afacere integrată astfel că în ferma din Alba nu se cumpără nimic. Totul se produce începând cu hrana animalelor, scrie agro-intel.ro.
„Producem aproximativ 2 tone de brânză pe zi pe care o vindem în retail și în câteva țări din Europa, românilor care au plecat din țară dar tot le e dor de casă și consumă brânzeturi românești, după socotelile proprii cam jumătate din piața noastră este acolo” , a mai spus fermierul.