Cercetătorii arată că trosnitul degetelor este folosit de foarte multe persoane ca o modalitate terapeutică inconștientă de eliberare a stresului. În ziua de astăzi, când stresul este tot mai prezent în viețile noastre, fiecare dintre noi încearcă să găsească diferite modalități de a-i face față. De aici și ticul trostinutul degetelor, care ne dă impresia că ne relaxăm.
Multe dintre problemele de sănătate la nivelul mâinilor au legătură cu acest obicei. Oamenii de știință au demonstrat, în urma unor cercetări de durată, că trosnitul frecvent al degetelor conduce la slăbirea forței de prindere a mâinii. În momentul în care ne trosnim degetele, ligamentele se întind, iar întinderea lor constantă conduce la slăbirea acestora.
De-a lungul timpului medicii au întâlnit și cazuri de leziuni la nivelul ligamentelor, cauzate de acest tic.
De asemenea, cercetătorii asociază trosnitului degetelor și artrita, însă este nevoie de studii suplimentare pentru a confirma 100% acest lucru.
Așadar, dacă îți trosnești degetele, încearcă să reduci, treptat, acest tic. La fel ca rosul unghiilor, care dă un aspect exterior neplăcut mâinii, trosnitul degetelor afectează mâna pe interior, diminuând capacitatea acesteia de a-și duce la îndeplinire funcțiile.