Recentul meteorit căzut în Brazilia a ars 30 km deasupra Oceanului Atlantic și 1.000 de kilometri în largul coastelor Braziliei.
Meteoritul a fost menționat de astronomul NASA Ron Baalke într-o postare pe Twitter și apoi analizat de către Bad Astronomer Phil Plait. După cum a fost subliniat, energia eliberată de explozie a fost echivalentă cu detonarea aproximativ a 13.000 de tone de TNT.
Evenimentul din Celiabinsk a fost echivalentul a 500.000 de tone de TNT. Mai mult de o mie de persoane au fost rănite de explozia care a avut loc cu 3 ani în urmă, majoritatea din cauza sticlelor sparte de explozie.
NASA estimează că aproximativ 30 de roci spațiale mici ard în atmosfera Pământului în fiecare an, iar acestea se numesc „impacturi”. Majoritatea dintre acestea sunt neobservate de oameni, deoarece acestea intră în atmosferă și ajung în apă. Chiar dacă un meteorit ajunge pe uscat, Pământul este de fapt relativ slab populat, astfel încât șansele de a genera o distugere masivă, cum a fost la Celiabinsk, sunt destul de mici.