Acizii, care pot ajuta la tratarea cancerului, sunt produși de hamei în timpul fabricării berii și au fost identificați de specialiștii care încercau să conceapă o metodă de izolare a unor elemente chimice prezente în bere cu beneficii în tratarea și, eventual, vindecarea unor boli.
Numiți humolon și lupulon, cei doi acizi sunt produși în cursul preparării berii. Ei se formează în hamei, principalul ingredient din care se fabrică berea și care este reponsabil de gustul acesteia. Acizii humolon și lupulon ucid celulele canceroase, iar dacă vor fi izolați și sintetizați sub formă de medicamente cei doi acizi pot fi utilizați în lupta împotriva cancerului.
Totodată oamenii de știință consideră că cei doi acizi pot bloca și bolile inflamatorii dar și răspândirea bacteriilor. Până în prezent nu există o motodă de extragere acestora din hamei.Deocamdată, cercetătorii, au reușit să sintetizeze un tip de humulon, fiind aproape să realizeze celelalte două tipuri.
Kristopher Waynant, chimistul, autor al studiului spune totuși că berea nu este un medicament și că cercetarea sa nu trebuie luată ca un pretext pentru a bea mai multă bere. „Evident nu credem că berea trebuie să fie folosită ca medicament”, a spus el.
Băuturile alcoolice sunt benefice consumate în cantități mici, însă un consum excesiv poate duce la boli cronice grave.