„Într-adevăr, celor șapte muncitori depistați cu bacteria E.Coli li s-a prescris de vineri tratament la domiciliu. Rețeta a fost eliberată de către medicul de Medicina Muncii, cred, în colaborare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș. E vorba de un tratament ușor. De la finele lunii februarie, când am închis fabrica, mai vine la muncă doar personalul TESA. Muncitorii din fabrică au rămas acasă. Pentru perioada asta vor fi plătiți, încă mai avem fonduri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Badea, patronul „Lactate Brădet”.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, le recomandă muncitorilor de la Brădet să intre în fabrică doar cu avizul medicului.
„Din cele 19 probe de coproculturi, șapte au ieșit pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E.coli patogen, dar dintre acestea numai trei prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. În data de 29, după de s-a dat pe sistemul de alertă rapid, o echipă a DSP Argeș s-a deplasat la firma Brădet unde a lăsat coprocultoare pentru toți angajații, iar în dimineața următoare patronul firmei a adus la Direcție coprocultoarele pentru a se face analiza de coprocultură. Acestea au fost trimise la Cantacuzino și s-au primit rezultatele pe care vi le-am spus”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Honțaru.
Potrivit acesteia, angajații la care s-a confirmat prezența bacteriei E.Coli patogen sunt purtători sănătoși, pentru că niciunul nu a prezentat semne de boală.
„Ei trebuie să respecte cu strictețe regulile de igienă. Firma Brădet nu funcționează. Angajaților li s-a recomnadat de către medicul lor de medicina muncii ca intrarea în fabrica de produse lactate să se facă numai cu avizul medicului. Dacă nu sunt păstrate regulile de igienă, reprezintă un pericol”, a spus directorul DSP Argeș.