„Autoritățile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă inițiată în data de 16.03.2016 a fost menționată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă”, se arată în comunicat.
De asemenea, Autoritatea Sanitar Veterinară susține că „notificarea de alertă, modificată în data de 18 martie (…) conține un buletin de analiză, emis în data de 17.03.2016, care nu menționează informații, precum: numele producătorului, sortimentul exact de produs, numărul lotului, data fabricării, data expirării”
În buletinul de analiză parțial se arată că în proba de brânză recoltată dintr-un spital din Florența în data 14 martie „au fost identificate genele verotoxigene și se lucrează pentru izolarea tulpinii de Escherichia Coli”.
Conducerea ANSVSA a anunțat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeșeană „Brădet” au fost retrase de pe piață. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) și Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate românești.
Comisia Europeană a emis o alertă după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florența.