Prima pagină » Magazin » Motivul neașteptat pentru care un CEO plătește chelnerii ca să încurce comanda celor cu care ia micul dejun

Motivul neașteptat pentru care un CEO plătește chelnerii ca să încurce comanda celor cu care ia micul dejun

Motivul neașteptat pentru care un CEO plătește chelnerii ca să încurce comanda celor cu care ia micul dejun
Walt Bettinger, CEO-ul companiei americane din domeniul finanțelor Charles Schwab, are o metodă mai puțin obișnuită prin care își testează potențialii angajați. El a declarat într-un interviu acordat publicației The New York Times că atunci când face angajări, se concentrează mai ales pe personalitatea candidatului.

„Pun întrebări precum . Încerc să aflu dacă viziunea lor despre lume se rezumă la ei sau la cei din jurul lor. Îi voi întreba despre cele mai mari eșecuri din viață și voi observa astfel dacă au o identitate asumată sau dacă sunt rezultatul influenței altor persoane.”

Cel mai interesant aspect al modului în care Bettinger își intervievează potențialii angajați este că îi invite la micul dejun, dar sosește mai devreme la restaurant și îl roagă pe manager să încurce comanda persoanei care i se va alătura, în schimbul unui bacșiș consistent.

„Fac acest lucru pentru că vreau să văd cum va reacționa candidatul în această situație. Acest lucru mă va ajuta să înțeleg cum rezolvă situația. Sunt supărați, frustrați sau înțelegători? Viața e așa, la fel și afacerile. Este doar o altă modalitate de a arunca o privire în inimile, și nu în mintea lor.”

Citește continuarea pe businessmagazin.ro

Autor