Dezvoltarea clădirilor de birouri, dar și proiectele rezidențiale noi au transÂformat zona Barbu Văcărescu-FloÂreasca într-un coșmar pentru cei peste 30.000 de de corporatiști care înÂcearcă zilnic să ajungă la locurile de muncă.
Ținând cont de proiectele aflate în dezvoltare și de lipsa oricărei strategii la niveÂlul autorităților locale de a desconÂgesÂtiona traficul din zonă, mersul la munÂcă în această zonă are toate șansele ca pe termen scurt să se transforme înÂtr-un fel de misiune imposibilă.
Cristian Calu este angajat la Oracle, companie care are sediul pe calea FloÂreasÂca, și spune că traficul depinde foarÂte mult de ora la care vine la serviciu, chiar dacă este vorba despre o diferență de maximum o oră. „Vorbeam cu un coleg care îmi spuÂnea că într-o dimiÂneață, între 8 și 8:30, a lăÂsat să treacă trei metrouri fără să se urÂce în ele, pentru că era prea agloÂmeÂrat. Mi-a spus că are de gând să schimbe mijloÂcul de transport și să vină cu maÂșiÂna. Problema este că sunt multe proÂiecÂte de birouri în lucru în zonă, așa că agloÂmerația va fi și mai mare în viitor”, spune Cristian Calu.
Potrivit informațiilor disponibile, clăÂdirile de birouri din București au ajuns să găzduiască peste 200.000 de anÂgaÂjați, prag care nu a mai fost atins nicioÂdată până în T IV al anului trecut.
În topul aglomerării se află zonele PiÂpeÂra Sud (Dimitrie Pompeiu), cu pesÂte 38.000 de corporatiști, și Barbu VăcăÂrescu-Floreasca, zonă care reunește pesÂte 31.000 de angajați, acestea fiind, de altfel, singurele huburi de birouri în caÂre numărul de salariați depășește nivelul de 30.000.
„Ținând cont de volumul livrărilor penÂtru anul acesta și considerând aceÂeași rată de neocupare înregistrată la finalul lui 2015, numărul de angajați din BuÂcurești care lucrează în spații de biÂroÂuri moderne ar putea ajunge, la fiÂnaÂlul anului 2016, la aproximativ 240.000″, a explicat Mihaela Gălățanu, head of research în cadrul DTZ Echinox.
Citește în continuare pe zf.ro