Potrivit surselor citate, magistrații din Franța au decis să amâne, pentru a două oară, pronunțarea privind extrădarea lui Grogorian Bivolaru, pentru 11 mai. Magistrații din Franța vor să analizeze situația lui Bivolaru din România, deoarece acesta a acuzat că „este persecutat de sistemul judiciar” au declarat același surse.
De asemenea, instanța a decis ca Gregorian Bivolaru să rămână în stare de arest și au respins solicitarea avocaților acestuia de a purta o brățară electronică de monitorizare.
Ultimul proces a avut loc pe 2 martie, atunci când instanța nu a luat nicio decizie și a fixat un nou termen peste trei săptămâni (23 martie).
Gregorian Bivolaru a fost prins de poliție în Franța, pe 26 februarie. El era căutat de autoritățile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. În 2005, „Guru”, cum i se spunea, a primit azil politic în Suedia.
Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reținut și plasat în detenție judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenției poliției europene (Europol) cu cei mai căutați infractori, fiind alături de indivizi precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.
Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța, la trei ani de la momentul în care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmărire internațională pe numele său, au confirmat surse din cadrul Poliției române. Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), la șase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă. Prin aceeași decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii. Pentru același motiv și în cazul aceleiași victime, Bivolaru a fost achitat și pentru fapta de trafic de minori. Totodată, instanța a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei, fapta fiind prescrisă.
Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat scurt timp în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităților suedeze. Din 23 mai 2013, instanța supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru și cu noul său nume, Magnus Aurolsson. Gregorian Bivolaru apărea pe site-ul eumostwanted.eu ca fiind unul dintre cei mai urmăriți români.