În cadrul licitației s-au găsit peste 50 de obiecte, de la inelul mamei, fotografii cu familia sau prietenii, carnețelul cu notițe al lui Emil Cioran, până la cărți ce au fost găzduite de casa de la Sibiu și icoane, cruci, ceasuri de șemineu, mobilier al părinților.
Valoarea de achiziție a acestor „nimicuri lumești”, cum le-ar fi considerat filosoful, a ajuns la suma de în jur de 25000 de euro.
Crucea cu caboșoane, 800 euro, o Icoană cu Maica Domnului Îndurerată, 1400 euro, Menora, 600 euro, Carte poștală trimisă de Cioran mamei, 700 euro, Cartea de numire protopop a tatălui, 400 euro, iar cea de meșter a mamei, 150 euro.
În general, sumele licitate pentru obiectele personale ale lui Cioran sau ale membrilor familiei sale au fost sub 1000 de euro. Mobilierul de salon cu mai multe componente și care pornea de la 12500 euro nu și-a găsit stăpân.
Vedetele tranzacțiilor au fost icoanele, fotografiile cu Cioran, ceasurile de șemineu, cărțile cu semnătura autorului. Comisarul licitației, îmbrăcat într-o rubașcă, cu barbă și degete subțiri, arbitra special pentru acest eveniment. Acesta insista îndelung, atât cât îi permitea regulamentul, asupra semnificației formatoare a obiectelor lui Emil Cioran (atinsă de Cioran, văzută de Cioran, Cioran s-a hrănit cu această lingură), dar nu a reușit să depășească rigiditatea mecanismului investiționar.
S-a licitat fără emoție și pragmatic, de parcă cei care cumpărau știau deja unde o să ajungă obiectul. Cioran a fost pus la locul lui, el care a dezrădăcinat mințile, acum, după atâta timp, era acolo unde îi mai trebuia cuiva o cruce, o menora.
O furtună de oferte a produs fotografia Cioran-Eliade-Ionesco, cunoscută din dese reproduceri. Dar nici aceasta nu a depășit 800 euro după 10 pași de licitație. Valoarea obiectelor Cioran de la licitație nu este aceeași cu cea a existențialistului filosof de la vremea lui. Vorba Comisarului: valoarea obiectelor de a licitație de marți seară, 22 martie 2016, a fost „rafinat de mica”.