Vlăstarii de lucernă, portocalele și nucile sunt doar câteva dintre alimentele pe care este recomandat să le consumi zilnic, deoarece nutrienții din conținutul lor furnizează energie și revigorează corpul.
Locul 1. Germenii de lucernă
Un aliment mai puțin cunoscut, germenii de lucernă sunt o soluție foarte accesibilă pentru a furniza corpului vitaminele și mineralele esențiale. Aceștia sunt foarte săraci în calorii și pot fi folosiți în salate, sandvișuri sau în smoothie-uri, asigurând vitalitate și menținând un nivel ridicat al energiei.
Germenii sunt în general orice semințe de legume sau cereale încolțite. Cu toții aduc beneficii excepționale corpului nostru, așa că nu te limita doar la germenii de lucernă pentru că, așa cum spune profesorul de biochimie nutrițională, dr. Jeffrey Bland „germenii reprezintă o formă mai eficientă, mai sănătoasă (și cu siguranță mai ieftină) de proteine decât convenționala proteină animală sau chiar decât alte tipuri de proteine vegetale”.
Locul 2. Nucile
Conținutul ridicat de fier, zinc și potasiu le transformă într-o sursă excelentă de energie pentru corp. Din acest motiv, ele sunt o variantă foarte bună de gustare între mesele principale.
Locul 3. Portocalele
Fibrele și multitudinea de vitamine fac din portocale una dintre gustările cu efect energizant imediat. Ele sunt recomandate în special între prânz și cină, atunci când simți că ai poftă de ceva dulce care să îți furnizeze energie.
Locul 4. Ananasul
Ananasul conține foarte mult iod, precum și vitamine din complexul B, potasiu sau calciu. De asemenea, bromelina, o altă substanță din conținutul ananasului reglează digestia și accelerează arderea grăsimilor.
Locul 5. Alunele
Acestea constituie o gustare ideală, deoarece asigură proteine și grăsimi sănătoase care combat senzația de foame și furnizează energie.
Locul 6. Fulgii de ovăz
O porție de terci de ovăz consumat dimineața, la micul dejun, furnizează energie pe tot parcursul zilei. Fulgii de ovăz conferă sațietate, ajută la digestie, nu au multe calorii, scad colesterolul și se digeră lent, conferind energie de lungă durată, scrie eva.ro.