Există și situații în care acestea pot fi înlocuite fără probleme, însă pentru restul cazurilor este bine să știm diferența.
Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic compus din mici cristale albe care atunci când intră în contact cu acizi precum oțet, suc de lămâie sau iaurt încep să formeze o spumă. Respectiva spumă ajută la creșterea volumului ingredientelor, fiind și un produs eficient de curățare.
La ce este bun: eliminarea mirosurilor urâte din frigider, curățenie în casă, prepararea clătitelor sau a brioșelor.
Aveți grijă însă să nu folosiți prea mult atunci când gătiți deoarece alimentele pot prinde un gust metalic.
Praful de copt
Acesta este o combinație între bicarbonatul de sodiu și doi acizi. Întrucat conține și acid și bază, e adăugat în rețete cu ingrediente al căror gust e neutru (cum ar fi laptele). Poate fi folosit în foarte multe rețete, chiar și în combinație cu bicarbonatul de sodiu, însă spre deosebire de acesta din urmă, nu are alte întrebuințări, scrie Mental Floss.