Televiziunea înființată de Mazăre va emite în București

Televiziunea înființată de Mazăre va emite în București
Publicat: 11/05/2016, 12:08
Actualizat: 11/05/2016, 14:15

Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat în ședința de marți, 10 mai, decizia de autorizarea a studioului Neptun TV București, licență cu difuzare locală (București) prin cablu, deținută de societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanța, care deține și licența prin satelit cu acoperire naționala Neptun TV din Constanța.

Potrivit procesului verbal încheiat pe 13 aprilie, ca urmare a inspecției studioului din București, studioul Neptun Tv București va funcționa într-un spațiu de aproximativ 100 de metri pătrați (bulevardul Dimitrie Cantemir).

Soti Cable Neptun SRL a obținut licența pentru București pe 30 octombrie 2014.

Pe 30 aprilie a.c. ar fi urmat să expire primul termen de prelungire a intrării în funcțiune și, având în vedere că în februarie 2016 CNA a respins solicitarea prelungirii cu încă șase luni a termenului de intrare în funcțiune (al doilea termen la care avea dreptul, potrivit legislației audiovizuale), Neptun Tv București ar fi pierdut licența (http://www.mediafax.ro/cultura-media/digi-info-si-neptun-tv-bucuresti-risca-sa-si-piarda-licentele-daca-nu-incep-emisia-urgent-15084699).

La ședința CNA din ziua obținerii acestei licențe (30 octombrie 2014) a fost prezent și Valeriu Mereuță, administratorul și directorul general al Soti Cable Neptun, care a declarat că studioul de la București „a fost gândit și creat exclusiv pentru bucureșteni”. „Studiourile mari au, în general, un program generalist”, a mai spus Valeriu Mereuță, adăugând că Neptun TV București va difuza „cinci buletine informative pe zi, care nu sunt limitate numai la informații generale, ci la absolut orice se întâmplă în București”.

El a precizat că, deși Neptun TV București are la primirea licenței un format generalist, televiziunea va difuza foarte multe programe informative, plănuind ca, în aproximativ un an (de funcționare, n.r.), să se transforme în televiziune de știri.

Potrivit dosarului depus la CNA în 2014, Neptun TV București va avea un format de principiu generalist și va difuza un program de 24 de ore, din care 15 ore program propriu și 8 ore retransmisie de programe de la Neptun TV Constanța.

De asemenea, la Neptun TV București va lucra într-o primă etapă o echipă de 30 de oameni. „Această grilă de programe a fost făcută pentru perioada imediat următoare, în maxim un an de zile va veni momentul în care Neptun TV București nu va mai avea amestecul Neptun TV Constanța. Dar, pentru început, cu 30 de oameni, asta putem să facem”, a spus atunci Valeriu Mereuță, precizând că televiziunea Neptun TV București va fi dedicată în exclusivitate bucureștenilor.

Totodată, Mereuță a declarat pe 30 octombrie 2014, pentru MEDIAFAX, că licența Neptun TV București ar urma să fie pusă în funcțiune în aproximativ o lună.

Potrivit informațiilor prezentate atunci în ședința CNA, pentru obținerea licenței, investițiile în achiziționarea și dotarea cu echipamente de producție a studioului de la București al Neptun TV Constanța se ridică la aproximativ 110.000 de euro, în timp ce costurile operaționale pentru funcționarea echipei de 30 de angajați a televiziunii ajung la circa 50.000 de euro.

Potrivit site-ului CNA, asociații societății Soti Cable Neptun SRL sunt: Strutinsky Sorin Gabriel (50%), Conpress Holding SRL (25%), Cârciog Mihail Gheorghe (12,5%), Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) – 10% și Mereuță Valeriu – 2,5%. Asociații Conpress Holding SRL sunt Ciocoiu Sanda – 48%, Cârciog Mihail Gheorghe – 28%, Strutinsky Sorin Gabriel – 24%. În aceste condiții, asociatul principal al Neptun TV este Strutinsky Sorin Gabriel.

Neptun TV s-a lansat pe 29 iunie 1995, fiind înființată de Radu Mazăre, fostul primar al orașului Constanța. Potrivit site-ului CNA, licența de satelit pentru Neptun TV din Constanța a fost obținută pe 1 martie 2007, iar studioul a fost autorizat pe 2 octombrie 2007.

Tags:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate BEC, se numără voturile. Răsturnare de situație
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Românii au taxe mai mici pe muncă decât vecinii lor, dar rămân cu mai puţini...