„Vedem în fiecare zi vești bune că sunt companii și vin în continuare să angajeze și nu doar în IT din fericire. Și în zona componentelor auto se fac angajări și nu doar oameni cu experiență minimă, ci se caută specialiști, tehnicieni care se găsesc din ce în ce mai greu. Este clar că trebuie să se dezvolte școlile profesionale pentru că altfel companiile vor ajunge să plece dacă nu găsesc forță de muncă”, a detaliat Postolache.
În ultimii cinci ani salariile din România au fost pe un trend ascendent, de multe ori managerii fiind dispuși să iasă din grila salarială atunci când găsesc un candidat care se potrivește întocmai așteptărilor business-ului:”Există deschidere, pe poziții manageriale și pe poziții de nișă. În zona experților este același lucru. Companiile sunt dispuse să plătească, cu 20%, 30%, chiar 40% peste ceea ce au bugetat”.
Cristina Postolache spune că cel mai mare pachet salarial oferit unui client în acest an este de 6.500 de euro net, parte fixă plus parte variabilă, în IT&C. O altă poziție cu un nivel salarial puțin mai jos de 6.500 de euro net este un post vacant în sectorul energiei.
„Reușim să plasăm manageri români în străinătate, ceea ce mie mi se pare un lucru extaordinar pentru că ajung să ne recunoască străinii nu numai pentru acei căpșunari, din fericire, ci și pentru că avem oameni competenți care sunt la nivel de top sau middle management și care ajung în străinătate să transmită că România are competență de furnizat în afară”, a mai spus Postolache.