1. Mănâncă sănătos
Cu o alimentație sănătoasă la bază îți poți desfășura activitățile zilnice și planifica viața în cel mai plăcut mod pe termen lung.
2. Dormi suficient
Orele insuficiente de somn nu se citesc numai pe chip, ci sunt reflectate și de limbajul corpului. Stabilește-ți o rutină care să te pregătească pentru somn și astfel vei adormi mult mai ușor și mai bine.
3. Ia atitudine
Afirmă-te și nu te mai închide în sine atunci când vrei să rezolvi o problemă. Transmite mesajul complet, fără omisiuni, și ai curajul să îți asumi cele spuse pentru a putea găsi o soluție în întregime. Setează-ți o agendă cu activitățile zilnice pentru a evita întârzieri sau contramandări.
4. Privește problema dintr-un alt unghi
Încearcă să schimbi perspectiva problemei și să o abordezi dintr-un alt unghi. Mai mult, apelează la simțul umorului și nu te lua în serios de fiecare dată. Așa vei fi mult mai detașat și vei putea privi cu claritate ansamblul situației.
5. Învață să spui „nu”
Întreabă-te pe tine însuți, indiferent de context, dacă îți dorești cu adevărat să răspunzi afirmativ la întrebarea ce îți este adresată și învață să refuzi. Nu din egoism, ci din respect pentru tine și pentru persoana de lângă tine. Fii sincer și astfel vei evita să te confrunți cu situații tensionante și, implicit, cu stresul ce-l emană.
6. Petrece timp cu cei dragi
Sprijinul familiei nu poate fi înlocuit de nimeni și nimic, la fel cum prietenia adevărată nu poate fi îndeplinită de oricine. Implică-te mai mult în relația cu cei dragi și investește încredere. Comunicarea este cea mai bună soluție.
7. Fă sport
Activitățile fizice te ajută să reduci din nivelul stresului acumulat pe timpul zilei. Alocă cel puțin zece minute zilnic pentru sport și vei vedea îmbunătățiri în atitudinea și starea ta de spirit.
8. Râzi
Indiferent de cât de încărcat este programul, lasă-ți câteva minute și pentru activități care să te binedispună și să îți aducă zâmbetul pe buze. Râsetul este cel mai bun medicament.