Ministrul Educației a afirmat că responsabilitatea privind calitatea școlilor doctorale aparține universităților și Academiei Române.
„Mă aștept ca până la sfârșitul lunii să putem anunța acel proiect de evaluare internațională a școlilor doctorale din România și mă aștept, sigur, eu o las moștenire pentru că mandatul meu este scurt, mă aștept ca în următorii doi ani, pentru că nu poți evalua 360 de școli doctorale mai repede, cam în doi ani, cam în trei ani, cred că o treime din ele se vor închide. Altele se vor concentra, în sensul că vor pune piese la un loc și vor face masă critică pe anumite domenii și vom reuși ca în interior să avem confortul că suntem dispuși să ne expunem internațional, nu?… evaluarea internațională”, a spus Curaj.
Ministrul Educației a adăugat că este convins că părerea celor care vor realiza evaluarea internațională „nu va fi rea, ci bună”, afirmând că școala românească are un potențial extraordinar.
Adrian Curaj a amintit că săptămâna viitoare va numit noul Consiliu Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), despre care a spus că a fost foarte serios construit.
„Săptămâna viitoare voi numi noul CNATDCU. A fost pas cu pas și a fost foarte serios construit totul pentru a nu fi o decizie doar a unui ministru, ci a fi un proces în care societatea se construiește pe ea însăși, în sensul că sunt 140 de oameni, care îi selectează pe cei care vor să fie membri ai CNATDCU. Nu s-a mai făcut niciodată un astfel de mecanism transparent”, a spus Curaj.
Ministrul Educației a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de-a IX-a ediție a Galei Profesorului Bologna,în cadrul căreia 89 de cadre didactice universitare din țară au primit distincții.