”Campania gândului, ‘Romanians adopt Remainians‘, le găsește un ‘părinte adoptiv’ din Româniabritanicilor care vor în continuare să aibă un act de identitate european”, scrie CNN.
Apoi, site-ul celebrei televiziuni de peste Ocean citează descrierea de pe site-ulromaniansadoptremainians.eu: ”Dragi britanici care credeți într-o Europă unită, lăsați-i pe Brexiters (n.r. cei care au votat pentru ieșirea din UE), lăsați conflictele și lăsați vremea urâtă în urmă. Începeți o nouă viață într-o familie iubitoare din România”.
În cadrul articolului, jurnalistul CNN Euan McKirdy își face o carte de identitate românească, sub numele Euan McKirdyescu.
Despre campania ”ROMANIANS ADOPT REMAINIANS”:
Imaginează-ți că într-o dimineață viața ta ar fi dată peste cap, că ai rămas singur, iar cei care ți-au fost alături până atunci nu mai există. Nu este doar un exercițiu, ci și o realitate. Li s-a întâmplat celor 16 milioane de britanici care au votat „REMAIN”, însă nu a fost suficient. Alți 17 milioane au ales să părăsească Uniunea Europeană, Marea Britanie devenind prima țară care ar părăsi Blocul Comunitar, în cele șase decenii de la înființarea sa. O decizie care a fost alimentată de retorica extremistă a acelorași politicieni care i-au prezentat pe românii din Regatul Unit ca pe un pericol uriaș. În urmă cu trei ani le-am răspuns și le-am demontat punct cu punct discursul, prin campania „Why don`t you come over?”. Astăzi, într-un moment dificil pentru Europa, Gândul și GMP Advertising/Webstyler vă provoacă la un exercițiu de solidaritate și vă invită să vă arătați susținerea, adoptându-i simbolic pe britanicii care au votat „REMAIN” la referendum. În doar trei cuvinte: ROMANIANS ADOPT REMAINIANS.
Gândul și GMP Advertising/Webstyler vă provoacă la un exercițiu de solidaritate și vă invită să vă arătați susținerea, adoptându-i simbolic pe britanicii care au votat „REMAIN” la referendum.
Primul pas: accesați site-ul RomaniansAdoptRemainians.eu
Pasul doi: ești român, poți adopta un prieten britanic de pe Facebook sau poți să devii „părinte voluntar” pentru un britanic pe care nu îl cunoști, dar care împărtășește aceleași valori cu tine. (CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS)
Pasul trei. Prietenul tău britanic primește un buletin simbolic de român, cetățean european, iar tu poți distribui pe Facebook invitându-ți prietenii să-ți urmeze exemplul.