Echipa condusă la Malaga de Ion Mihăilă a jucat de la meci la meci tot mai bine, iar vârful de formă l-a atins chiar în finala mare, în compania Coreei de Sud. România a arătat ca o echipă matură, chiar dacă a avut foarte mulți jucători tineri în lot, cu o bună dispoziție de joc, harnică, dar mai ales atitudine! Băieții au jucat din entuziasm și în meciul pentru titlu și au ținut la respect un adversar incomod. După numai 6 minute, Riomânia conducea deja cu 6-1. După alte 14 minute, diferența a ajuns la 8 goluri (13-5). Orice a încercat Coreea de Sud, România nu a putut fi pusă în dificultate.
Tricolorii au jucat ca o echipă, dar au avut și câteva stele, jucători care au toate șansele să facă o carieră extraordinară la cel mai înalt nivel. Una din stele a fost interul dreapta Demis Grigoraș, care a înscris la foc continuu. La startul finalei, interul dreapta transferat în această vară de echipa maghiară Tatabanya mai avea nevoie de 5 goluri pentru a deveni golgheterul Campionatului Mondial. Până la pauză (16-10), Grigoraș și-a îndeplinit și acest obiectiv secundar, cu 8 goluri. Până la final, el a mai înscris alte 5 goluri!
Un jucător la fel de important al României, dacă nu chiar decisiv la acest succes major al handbalului românesc a fost Ionuț Iancu. Portarul de la CSM București, care este monitorizat și de FC Barcelona a făcut adevărate minuni pe durata acestui turneu final. În partida cu Coreea de Sud, el și-a dovedit încă o dată calitățile: 22 de parade! Și fără a juca 60 de minute. De altfel, la un moment dat, partida România – Coreea de Sud s-a transformat în partea secundă într-un meci între Iancu și Coreea de Sud. Intervențiile portarului nu au permis asiaticilor să reducă diferența la mai mult de 4 goluri (17-13, min. 35 și 21-17, min. 47).
Astfel, naționala lui Paul Ion Mihăilă a obținut un succes concludent, scor 28-20, iar România are în prezent 7 titluri mondiale la Campionatul Mondial Universitar, la handbal masculin. Ultimul trofeu fusese cucerit în 1987
Echipa campioană mondială a avut următoarea componență:
Ionuț Iancu, Darius Makaria – portari; Andrei Bejinariu, Ionuț Nistor-Ioniță, Bogdan Moisa, Ciprian Șandru, Robert Militaru, Cosmin Capotă, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoraș, Adrian Rotaru, Mihail Huța, Dumitru Tudorancea. Antrenor: Ion Mihăilă
România se întoarce de la Campionatul Mondial Universitar cu două medalii, după ce și naționala feminină a câștigat medalia de argint, în urma finalei jucate sâmbătă cu Spania., scor 14-20.