Prima pagină » Magazin » 7 motive pentru a mânca afine

7 motive pentru a mânca afine

7 motive pentru a mânca afine
Bogate în vitamine, afinele sunt ideale în curele de slăbire, pentru că ajută la revigorarea organismului, dar pot fi consumate cu încredere și de persoanele care suferă de diabet. Medicul nutrițonist Ioana Florențiu spune pentru Gândul de ce e indicat să le includem în alimentația noastră.

1. Au un conținut scăzut de calorii și crescut de nutrienți și fibre (100g afine = 57kcal), ceea ce le face potrivite pentru a fi consumate cu moderație în curele de slăbire;

2. Conțin tanini ce inhibă atașarea bacteriilor de pereții tractului urinar,  protejând astfel de infecții urinare;

3. Pot ajuta la prevenirea și refacerea pierderilor de memorie asociate cu vârsta;

4. Conțin antioxidanți precum anthocyanina, care reduce nivelul de radicali liberi, scăzând astfel riscul apariției bolilor de inimă;

5. Reduc ușor tensiunea arterială – un studiu cu durata de 8 săptămâni efectuat pe persoane obeze, cu risc crescut de a dezvolta boala cardiovasculară, a arătat  o scădere a tensiunii arteriale cu 4 – 6 % după consumul a 50 g de afine pe zi;

6. Pot scădea nivelul de LDL colesterol, cel care este responsabil de apariția plăcilor de aterom de pe pereții vaselor de sânge;

7. Indicele glicemic scăzut (53) le face potrivite pentru a fi consumate (în cantități moderate) de către persoanele cu diabet zaharat sau cu toleranță scăzută la glucoză;