Organismul se află dimineața în repaus. Pentru a-și relua activitatea, are nevoie de energie, iar aceasta este furnizată de anumite alimente. „Este important să nu sari peste micul dejun, în acest fel sănătatea și tonusul tau peste zi vor avea de câștigat. Renuțarea la micul dejun predispune la oboseală, dar și la un aport mai mare de alimente, de cele mai multe ori din cele care furnizează calorii în exces și mai puțini nutrienți valoroși pentru sănătatea ta. Între orele 8.00-10.00, organismul intră într-o activitate maximă, în jurul orei 9.00 secreția gastrică atinge nivelul fiziologic, splina și pancreasul ajung la activitatea maximă în jurul orei10.00, iar în jurul orei 11.00 activitatea cerebrală este maximă”, notează Florentina Opriș.
Cu alte cuvinte, organismul este turat la maxim. Pentru a rezista și a nu fura din rezerve, are nevoie de carburant. „Este o greșeală ca micul dejun sa fie compus doar din cafea, pentru că ea stimulează producția de suc gastric, care este oricum crescută în acea perioadă”, mai spune antrenoarea.