„Este vorba despre cele trei spitale regionale, în Iași, Cluj și Craiova care sunt discutate și agreate cu Comisia Europeană. Până voi pleca din mandat vom avea temele de abordare și apoi pregătirea proiectelor tehnice și, dacă facem lucrurile cum trebuie, cel târziu în a doua parte a anului următor vom avea licitațiile. (…) În principiu, în doi ani și jumătate ar trebui să poată fi construite spitalele”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la evenimentul ZF Pharma Summit 2016, organizat de Ziarul Financiar.
Ministrul Sănătății a mai anunțat că spitalele vor fi de tip generalist și ar urma să aibă o capacitate de sub 1.000 de paturi, deși „această numărătoare a paturilor este ușor contraproductivă. E o gândire de acum zece ani și la un moment dat trebuie să facem o schimbare”, a precizat Voiculescu.
Investițiile în spitale noi și înlocuirea infrastructurii învechite din sistemul medical sunt principalele măsuri care ar trebui luate pentru a reconstrui încrederea pacienților în sistemul de sănătate românesc, spune ministrul Voiculescu.
„Este necesar ca în această țară să se construiască spitale noi, în ultimii 25 de ani s-a construit un singur spital de stat, limitările țin de infractsuctura învechită. (…) Nemulțumirea pacientului a contat relativ puțin și ne-a adus în situația de astăzi. Feedeback-ul va fi făcut după ce pacientul iese din spital prin SMS sau prin email”.