Primii care i-au reproșat președintelui ASF că nu a controlat piața asigurărilor au fost reprezentanții transportatorilor, prezenți la discuțiile din Comisiile reunite de Buget-Finanțe. Mai mult, aceștia spun că nu vor renunța la proteste dacă înghețarea prețurilor nu se va face pe termen lung.
Apoi a venit rândul mai multor aleși din cele două comisii să ceară demisia conducerii ASF. Parlamentarul Andreea Paul a atras atenția că „nu e cazul ca Mișu Negrițoiu să ne ia de păcălici”, în timp ce alesul Cătălin Rădulescu a declarat că regretă momentul în care a votat conducerea Autorității și i-a solicitat demisia președintelui instituției, Mișu Negrițoiu.
Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, a afirmat, la rândul său, că nu este clar rolul ASF, atâta timp cât este nevoie ca oamenii să iasă în stradă pentru a-și rezolva problemele. „Pe cine apără de fapt acest ASF? Ce ați făcut în ultimele șapte luni? Care mai este rolul și de ce trebuie oamenii să iasă în stradă?”
” La ASF este vorba despre un cartel. Dacă la ASF sunt oameni incompetenți, atunci să își dea demisia. Cer demisia tuturor membrilor din conducere și reluarea concursurilor pentru posturile de conducere”, a spus, în timpul ședinței, deputatul Dorin Petrea.
Drept răspuns, Mișu Negrițoiu a declarat că „dumneavoastra ați hotărât să ne puneți tabla în cap, e decizia dumneavoastră ce faceți cu ASF. E păcat însă că eu particip la această discuție pentru a lămuri situația și dumneavoastră găsiți că ASF trebuie restructurat din vina mea. Îmi dați prea multe competențe și responsabilități când de fapt sunt probleme instituționale. Nu am propus la Guvern ceva ce nu se știe în Parlament (…) nu răspund la atacuri politice”.
Mai mult, Mișu Negrițoiu a fost întrebat în Parlament dacă intenționează să își dea demisia și a răspuns că „demisia este o opțiune personală” pe care nu și-o manifestă, iar unul dintre motive, poate cel mai important, este salariul.
Care salariu este uriaș, potrivit celor de la Ziarul Financiar, care scriu că Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) care controlează piața de asigurări, piața de capital și piața fondurilor private de pensii, a încasat în 2016 un venit de 708.932 de lei, adică circa 59.000 de lei pe lună echivalentul a peste 13.000 de euro.