iPhone 7 și iPhone 7 Plus vin în carcasă rezistentă la apă și praf, pentru care Apple nu asigură însă garanție. În ce privește rezistența la zgârieturi, oficialii companiei declară din start că acestea fac parte din uzura normală a produsului și recomandă achiziționarea unor carcase de protecție. Dar cât de rău stau lucrurile, de fapt?
Știm deja despre versiunea Jet Black a modelului iPhone 7 că nu este imună la zgârieturi, acest aspect fiind comunicat chiar de Apple, însă testele făcute într-un clip YouTube arată că și versiunea obișnuită, de culoare negru-mat, este susceptibilă la zgârieturi cauzate de contactul cu obiecte ascuțite.
Din fericire, carcasa confecționată din aluminiu vopsit prin procedeul de anodizare nu este afectată prea mult de transportul în buzunar, împreună cu alte obiecte uzuale cum sunt cheile autoturismului, semnele lăsate putând fi șterse la fel ca urmele obișnuite de murdărie.
Ecranul protejat cu sticlă minerală rezistă și el la zgârieturi superficiale, similar altor modele smartphone echipate cu ultima versiune de Gorilla Glass. Excepție fac doar urmele lăsate de obiecte foarte ascuțite, destul de rar întâlnite în condiții de utilizare normale. Chiar și așa, scutul din sticlă aplicat peste ecran este mai puțin durabil decât tratamentul cu strat de safir folosit la seria iPhone 6.
Rezultate similare au fost observate și în cazul lentilei pentru camera foto, respectiv a senzorului biometric integrat cu butonul Home. În timp ce Apple descrie ambele elemente ca fiind protejate cu strat de safir, testele practice demonstrează o rezistență comparabilă suprafețelor din sticlă Gorilla Glass, acoperind majoritatea scenariilor de utilizare, însă nu și extreme cum ar fi contactul cu lama foarte ascuțită a unui cuțit.