Prima pagină » Știri » După ce a trecut pe la DNA, șeful IPJ Bihor renunță la funcție

După ce a trecut pe la DNA, șeful IPJ Bihor renunță la funcție

După ce a trecut pe la DNA, șeful IPJ Bihor renunță la funcție
Liviu Popa ar fi înaintat către Poliția Română o cerere de încetarea a rapoartelor de muncă, nefiind încă clar dacă este vorba despre demisie sau cerere de pensionare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din poliție. Decizia lui Liviu Popa vine după ce, la începutul săptămânii, procurorii DNA au demarat cercetări într-un dosar care îl vizează, cauză în care a ajuns în fața procurorilor și co-președintele PNL, Vasile Blaga, în calitate de martor.

 „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014. În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituții publice”, arătau atunci procurorii DNA printr-un comunicat de presă.

Cinci comandanți de unități de poliție din județul Bihor au fost audiați, marți, la sediul DNA Oradea, într-un dosar care vizează fapte de corupție săvârșite în perioada 2012 – 2014, printre ei aflându-se și șeful IPJ Bihor, Liviu Popa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„La DNA Oradea s-au prezentat pentru audieri cinci comandanți de unități de poliție din județul Bihor, aceștia fiind cercetați într-un dosar care vizează fapte de corupție săvârșite în perioada 2012 – 2014. Este vorba șeful IPJ Bihor, Liviu Popa, șeful Poliției Municipiului Beiuș, Remus Indrei, șeful Poliției Rurale Beiuș, Dorin Vesa, șeful Postului de Poliție Pietroasa, Gheorghe Bat, dar și șeful Postului de Poliție Cărpinet, Raul Rotar”, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii DNA Oradea au făcut, luni, percheziții la sediul IPJ Bihor și la domiciliul șefului IPJ Bihor, Liviu Popa, într-un dosar ce vizează infracțiuni de corupție comise în perioada 2012 – 2014. Tot luni dimineață copreședintele PNL, Vasile Blaga, a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție în calitate de martor într-un dosar în care este implicat și chestorul Popa și a fost întrebat despre accidentul care a avut loc la începutul lunii septembrie în care a fost implicată mașina sa, la volanul căreia se afla chiar șeful IPJ Bihor.

„Știți că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat declarații de martor în care am confirmat că sunt proprietarul mașinii. Acum două săptămâni, și îmi pare rău, fiind în concediu, chestorul Popa, eu l-am rugat să-mi ia mașina, pentru că e diesel și dacă n-o miști, stiți foarte bine, mașina e din 2001, a avut un accident ușor la Brasov. A spart un far și a îndoit bara de direcție. Atât. Foarte ușor. S-a deschis un dosar penal și au fost date legate de când am mașina. L-am rugat în permanență, pentru că suntem prieteni de familie, când poate, pentru că știu ce însemnă să nu miști o mașină un an, eu ajung de 2-3 ori pe acolo, e diesel din 2001 și dacă n-o miști ai probleme cu toate piesele. Era în concediu”, a spus Vasile Blaga după audieri.