„Avem o anchetă în desfășurare pentru că la raportul de gardă de luni dimineață s-a relatat cazul unui bărbat de 55 de ani, bărbat care a solicitat inițial ambulanță pentru atac de panică. Atac de panică – acesta este motivul pe care soția îl spune la telefon la ora 03.26. Apel se încadrează ca urgență de cod verde și se trimite mașină de consult. În 11 minute ajunge la solicitare un medic de consultații. Bărbatul de 55 de ani îi spune medicului că nu doarme de trei zile din cauza unor dureri articulare, că este diabetic, că face atacuri de panică frecvent și că se tratează cu Sedativ PC. I se măsoară tensiunea, una normală, pulsul normal. Nu acuză palpitații, durere toracică, niciun fel de simptomatologie cardiacă. Pentru aceste insomnii, medicul îi administrează jumătate de fiolă de Diazepam. Neavând simptomatologie cardiacă, neavând antecedente, nu s-ar fi impus un EKG. Dar trebuie să vedem aici un punct de vedere al medicului. Mâine, în cadrul comisiei, va fi prezentat punctul de vedere al medicului. Apoi se vor trage concluziile anchetei, concluzii pe care le vom face publice, le vom prezenta Ministerului Sănătății. Nimeni nu a încercat să ascundă nimic.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, medicul Alis Grasu.
Ioan Gyuri Pascu i-a declarat medicului sosit să-l consulte, după apelul făcut de fosta soție în jurul orei 03.00, că are frecvent atacuri de panică și că nu poate să doarmă din cauza unor dureri articulare, neprezentând simptomatologie cardiacă, a declarat medicul Alis Grasu pentru MEDIAFAX. Ancheta internă ar trebui să stabilească dacă medicul sosit cu ambulanța Serviciului București-Ilfov, la ora 03.00, a făcut tot ce era necesar pentru diagnosticare și medicamentație corectă. Următorul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 05.00, de această dată intervenind pentru resuscitarea lui Ioan Gyuri Pascu un echipaj SMURD.
În urma informațiilor apărute, și Colegiul Medicilor din București s-a autosesizat și a demarat o anchetă:„În urma informațiilor aparute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu și i-a pus diagnosticul de ‘atac de panică’, Colegiul Medicilor din Municipiul București s-a autosesizat. Rezultatele investigației vor fi făcute publice”, se arată într-o informare postată pe site-ul instituției.
Și o echipă formată din oameni de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății și de la Departamentul pentru Situații de Urgență a mers la Serviciul de Ambulanță pentru verificări în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu.
Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.
„În jurul orei 5, am primit apelul de urgență pentru o persoană inconștientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București. Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani și se retrăsese din viața artistică din cauza problemelor de sănătate.
Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician și actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.