Prima pagină » Știri » TVR își schimbă profilul. Ce programe va difuza de acum încolo televiziunea publică

TVR își schimbă profilul. Ce programe va difuza de acum încolo televiziunea publică

TVR își schimbă profilul. Ce programe va difuza de acum încolo televiziunea publică
Televiziunea Română a anunțat că procesul de reorganizare editorială cu scopul recâștigării publicului începe din 17 octombrie, TVR 1 devenind televiziune de știri, TVR 2, generalistă și TVR 3, culturală, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, TVR 1 se va axa pe actualitate și agenda zilei, TVR 2 se redefiniește ca un canal generalist, „un mix de calitate și bun gust în care toți românii să găsească zilnic ceva util, distractiv și relaxant”, iar TVR 3 va aduce în prim-plan cultura și zona regională, începând de luni, potrivit unui comunicat al televiziunii publice care a anunțat că din această toamnă începe un proces de reorganizare editorială.

Conform comunicatului remis MEDIAFAX, acest proces are ca obiective, pe termen mediu și lung, recâștigarea încrederii publicului prin programe actuale, moderne și dinamice, care să răspundă nevoilor și gusturilor telespectatorilor.

CNA a aprobat modificările de grilă și de structură a programelor în ședința publică din 29 septembrie.

TVR 1 își propune să devină principala sursă de informație a românilor, mizând pe cele cinci tronsoane de emisiuni informative realizate de Știrile TVR, cu două mai mult față de grila precedentă, analize relevante, dezbateri pe teme interne și internaționale, producții economice, talk-show-uri din care oamenii importanți ai zilei să nu lipsească. Astfel, pe lângă jurnalele consacrate (de la 07:00, 14:00 și 20:00), telespectatorii pot afla cele mai noi știri și la buletinele informative de la orele 17:00 și 23:00.

În plus, de luni până vineri, înaintea principalului Telejurnal, Emma Zeicescu lansează dezbaterile „Perfect Imperfect”, în timp ce în programul serii va fi prezent un talk-show pe teme politice, urmat de „Știrile de mâine” prezentate de Mihai Găinușă.

Oferta TVR 2 va conține emisiuni de actualitate, educație, sport, publicistică, filme artistice, documentare, seriale și divertisment de valoare.

Mai multe filme românești – este una dintre surprizele TVR 2 începând din 17 octombrie: proiectul „Duminica filmului românesc” va fi completat de filme românești difuzate în premieră, marțea.

Și pentru că la finalul acestui an Televiziunea Română împlinește 60 de ani, grilele de toamnă cuprind o serie de programe dedicate acestui eveniment, în cadrul unor emisiuni consacrate, dar și în producții noi.

TVR 3 aduce cultura în prime-time, o serie de producții urmând să fie difuzate în premieră la o oră de maximă audiență, făcând-o mai accesibilă pentru publicul telespectator, alături de cele mai importante producții ale studiourilor teritoriale.

TVR are statut de instituție publică și emite pe șase televiziuni: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD (High Definition), TVR Internațional și TVR Moldova, dedicat publicului de peste Prut. TVR acoperă cele mai importante știri la nivel național, prin cinci studiouri teritoriale.

TVR își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994. Președintele Consiliului de Administrație (CA) este numit de Parlament, pe o perioadă de patru ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorității deputaților și senatorilor.

Principala sursă de finanțare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeana, adică 4 lei/ familie, lunar.

Fondurile pe care Televiziunea Română le primește de la bugetul de stat merg în proporție de peste 90% direct către Societatea Națională de Radiocomunicații, pentru transmisia terestră.

TVR este afiliat la cele mai importante organizații internaționale din domeniul audiovizualului: EBU (European Broadcasting Union), EGTA (European Group of Television Advertising), CIRCOM Regional (Asociația Televiziunilor Publice Regionale din Europa), IFTA (Federația Internațională a Arhivelor de Televiziune).