Rețeaua de cabluri de internet subacvatice din lume este vastă, iar giganții tehnologiei moderne sunt gata să o exploateze. Cablul care va contecta Los Angeles de Hong Kong va avea 12,800 km (7,953 mile) de fibră optică și capacitatea uriașă de 120 terabiți pe secundă. Acesta va fi cablul cu cea mai mare capacitate din lume, recordul actual fiind deținut de cablul Google Faster. Google Faster leagă Statele Unite ale Americii de Japonia, având 9,000 de km și capacitatea de 60 terabiți pe secundă și un cost de 300 de milioane de dolari, potrivit wired.co.uk.
Cablul va crește viteza traficului de internet dintre USA și teritoriul Chinei. „PLCN va furniza capacitatea suficientă pentru Hong Kong de a susține 80 de milioane de conferințe video concomitant cu Los Angeles”, a declarat directorul infrastructurii de rețea al Google, Brian Quigley, într-o postare pe blogul cloudplatform.googleblog.com.
Pentru a permite capacitatea înaltă, cablul va folosi noua tehnologie de la TE SubCom. Cablul va conecta plaja Manhattan din California de Tseung Kwan O din Hong Kong.„Va fi primul din lume care se va conecta direct folosind transmisia ultra-high-capacity”, a spusWei Junkang, director Pacific Light Data Communication Company cu sediul în Hong Kong.
Potrivit TeleGeography, în prezent sunt 359 sisteme de cabluri subacvatice active în jurul lumii. Cablul SEA-ME-WE 3 care leagă Europa de Australia și Asia este cel mai lung cablu din lume. Acesta are 39 de puncte de legătură și 39,000 de km lungime.