Într-o postare pe Facebook, Tomac susține că „Marșul pentru Basarabia” nu s-a aflat, sâmbătă, la prima ediție în condițiile în care Acțiunea 2012 îl organizează în Capitală „de câțiva ani deja”.
„În același spirit, în urmă cu patru ani, tinerii unioniști din România și R. Moldova i-au invitat pe candidații pentru Parlamentul României să semneze un pact pentru Basarabia, care cuprindea câteva obiective ce țin de apropierea celor două maluri ale Prutului. 80% dintre candidați au semnat acel pact simbolic, pentru că erau în campanie, pentru ca apoi, când au devenit parlamentari, să uite și să-l ignore cu desăvârșire. Ca dovadă, legea privind reducerea taxelor consulare în procesul de redobândire a cetățeniei române a fost respinsă in Parlament”, a afirmat Tomac.
„Liderii tinerilor unioniști ne-au informat acum o săptămână ca vor organiza o manifestație publică la București, cu scopul de a le cere partidelor politice să-si asume în programele lor de guvernare o agenda pro Unire, pentru ca în 2018 vom marca 100 de ani de la reîntregirea României. Ce a facut ieri Jandarmeria, bruscând niște oameni pentru că promovau un mesaj atât de important, arată cât de nepregătită este administrația românească să gestioneze crize mici, care pot provoca multă dezamăgire și indignare”, a mai spus Tomac.
Președintele executiv al PMP este de părere că Executivul „nu poate ignora incidentul și trebuie să dea un semnal clar pentru a clarifica situația”.
Liderii unioniștilor au anunțat că se vor întâlni, duminică, cu reprezentanți ai Partidului Național Liberal (PNL), Partidului Mișcarea Populară (PMP), Alianței Liberalilor și Democraților din România(ALDE), dar și ai Uniunii Salvați România (USR).