Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în intervalul 2004-2014, societatea comercială deținută de către George Becali a folosit în mod ilegal și cu rea-credință brandul Armatei, „Steaua București”.
„În luna decembrie a anului trecut, am dispus constituirea unei comisii, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, pentru analiza și identificarea măsurilor care pot fi luate de M.Ap.N. în vederea valorificării mărcii „Steaua” și utilizării stadionului de fotbal, aflat în proprietatea statului și în administrarea ministerului, în condiții de legalitate precum și într-un cadru de transparență deplină”, a precizat Mihnea Motoc pentru ProSport.
Motoc a spus că Ministerul nu are de gând să tergiverseze cazul și va merge înainte, în instanță, până când statul român își va recupera prejudiciul stabilit (37 milioane de euro) pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua. Totuși, ministrul Apărării a menționat că există deschidere pentru negociere, în privința concesionării mărcii, inclusiv față de societatea comercială a lui George Becali, dar numai în condițiile în care acesta va plăti pagubele și va respecta sentințele instanțelor.
„A fost transmisă o notificare clubului de fotbal cu privire la valoarea prejudiciului generat de folosirea mărcii „Steaua București” în perioada 2004-2014, fără acordul deținătorului de drept și se va acționa mai departe, exact așa cum impune procedura, în instanță. Trebuie să privim acest proces nu ca pe un conflict, ci ca pe un litigiu, care trebuie rezolvat, cum spuneam, în mod transparent și legal. Complementar procedurilor care țin de recuperarea prejudiciului, CSA s-a adresat, în scris, tuturor entităților implicate, SC FCSB SA, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă cu privire la utilizarea numelui STEAUA BUCUREȘTI. Diferendul trebuie stins cu bună voință (de ambele părți!), cu flexibilitate, dar numai pe căile legale. Din punctul meu de vedere, există cale de conciliere: respectăm procedurile și prevederile legale, acționăm transparent și previzibil și rezolvăm problemele”, a spus Mihnea Motoc pentru ProSport.
Mihnea Motoc consideră că suma de 3.7 milioane de euro plus TVA/an stabilită pentru cei care doresc să închirieze brandul Steaua este corectă, întrucât a fost decisă conform normelor în vigoare.
„Nu este nimic de apreciat aici. Cuantumul a fost stabilit de un evaluator autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), ales, așa cum am spus deja, printr-o procedură competitivă, conform prevederilor legale în vigoare și reflectă performanțele sportive ale C.S.A. STEAUA BUCUREȘTI din 1947 până în prezent. Raportul de evaluare a fost pregătit pe baza standardelor, recomandărilor și metodologiei de lucru conforme cerințelor ANEVAR. Clubul de fotbal are posibilitatea să conteste această evaluare în instanță, ceea ce cred că s-a și întâmplat deja. În cele din urmă, instanța va fi cea care va da soluția finală. Nu ne-am dorit să ajungem în această situație, dar în condițiile în care ICCJ a stabilit definitiv că marca a fost folosită fără drept și s-a creat un prejudiciu patrimonial statului român, nu există altă cale decât recuperarea acestei pagube, în cuantum final care va fi stabilit de instanță”, a conchis Motoc, potrivit sursei citate.