Maestrul, care s-a identificat cu spiritul Ateneului timp de aproape jumătate de secol de când a slujit această instituție, a murit în urma unei îndelungi suferințe.
În 1968, Nicolae Licareț a devenit membru al Filarmonicii din București, iar director artistic a fost numit pe 1 ianuarie 1991. Debutul pianistului, clavecinistului și organistului Nicolae Licareț a avut loc încă din timpul studiilor, atât în recital, cât și în concert. De atunci, Nicolae Licareț a apărut cu regularitate în viața de concert din țară și din străinătate, atrăgându-și elogiile publicului și ale presei de pretutindeni.
Critica de specialitate a apreciat mereu favorabil arta lui Nicolae Licareț, caracterizându-l ca „un mare pianist și muzician”, „partener ideal”, „un virtuoz al clavecinului”, „pianist strălucitor, cu o cultură a sunetului și discreție dinamică”, „un artist de excepție al Barocului”, „un mare colorist al orgii”. Artistul a realizat numeroase înregistrări la Radiodifuziunea Română, precum și la casele de discuri Electrecord, Philips, BMG, AIX Records, conform biografiei sale.
Concertul susținut de Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner, va fi „In memoriam Nicolae Licareț”, miercuri seară, 23 noiembrie, la Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19.00, având în program Vecerniile Op. 37 de Serghei Rahmaninov. Soliști: Aneliya Vidinova Atanasova și Ioan Orheian.